}); Edels Mat & Vin: Edel's Biffgryte med en touch stroganoff Google+

mandag 16. september 2013

Edel's Biffgryte med en touch stroganoff


Nå er høsten her igjen -og da smaker det godt med en god varmende gryte !
Her en oppskrift som passer til ett stort vennelag ★ ☆

Server den med en god potetmos eller ris, kanskje litt godt brød hvis du liker det.
Lag en god blandet salat med forskjellige typer salat, tomater, agurk, mais, paprika i forskjellige
farger, salatbønner, reddiker og litt spirer kanskje.
På bordet setter du små skåler med oliven og fetaost i olje.
Spis & Nyt  ♫♫

Til 10-12 personer:
  • 3 kg storfekjøtt (-eller godt viltkjøtt)
  • Stekeolje/smør
  • 1 kg bacon
  • 5 løk
  • 400 g sjampinjong eller annen sopp
  • 5 dl kjøttkraft
  • 2 beger seterrømme
  • 2 beger lettrømme
  • 3 glass tomatpure
  • Salt
  • Pepper
Sånn gjør du:
  1. Skjær kjøtt i strimler, stek litt og litt om gangen, med litt olje og smør i en stekepanne på sterk varme. Kan gjerne krydre litt forsiktig med salt og pepper.
  2. Ta det over i en stor kjele.
  3. Gjør det samme med bacon, sopp og løk.
  4. Tilsett kjøttkraft (kan bruke vann og 2 beger kjøttfond eller 2 kjøttbuljongterninger), tomatpure og rømme.
  5. Kok opp og la det trekke/småputre til kjøttet er mørt.
  6. Koketiden kommer litt an på hvilket kjøtt du velger å bruke, bruker du indre eller ytrefilet trenger den ikke mer enn ca. 10 minutter. Bruker du mørbrad, høyrygg eller rundbiff bør den trekke i 3-4 timer.
  7. Smak til slutt til gryten med salt og pepper.
Server gryten med kokt ris eller potetstappe. Potetstappe med fennikel er veldig godt, oppskrift herEn god salat, samt litt ekstra digg som oliven, fetaost eller hva du liker !!


For mye av det gode kan være praktfullt !!

Kos dere og ha en hyggelig kveld

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar