Edel's Biffgryte med en touch stroganoff


Nå er høsten her igjen -og da smaker det godt med en god varmende gryte !
Her en oppskrift som passer til ett stort vennelag ★ ☆

Server den med en god potetmos eller ris, kanskje litt godt brød hvis du liker det.
Lag en god blandet salat med forskjellige typer salat, tomater, agurk, mais, paprika i forskjellige
farger, salatbønner, reddiker og litt spirer kanskje.
På bordet setter du små skåler med oliven og fetaost i olje.
Spis & Nyt  ♫♫

Til 10-12 personer:
  • 3 kg storfekjøtt (-eller godt viltkjøtt)
  • Stekeolje/smør
  • 1 kg bacon
  • 5 løk
  • 400 g sjampinjong eller annen sopp
  • 5 dl kjøttkraft
  • 2 beger seterrømme
  • 2 beger lettrømme
  • 3 glass tomatpure
  • Salt
  • Pepper
Sånn gjør du:
  1. Skjær kjøtt i strimler, stek litt og litt om gangen, med litt olje og smør i en stekepanne på sterk varme. Kan gjerne krydre litt forsiktig med salt og pepper.
  2. Ta det over i en stor kjele.
  3. Gjør det samme med bacon, sopp og løk.
  4. Tilsett kjøttkraft (kan bruke vann og 2 beger kjøttfond eller 2 kjøttbuljongterninger), tomatpure og rømme.
  5. Kok opp og la det trekke/småputre til kjøttet er mørt.
  6. Koketiden kommer litt an på hvilket kjøtt du velger å bruke, bruker du indre eller ytrefilet trenger den ikke mer enn ca. 10 minutter. Bruker du mørbrad, høyrygg eller rundbiff bør den trekke i 3-4 timer.
  7. Smak til slutt til gryten med salt og pepper.
Server gryten med kokt ris eller potetstappe
Potetstappe med fennikel er veldig godt, oppskrift ⇾ her
En god salat, samt litt ekstra digg som oliven, fetaost eller hva du liker !


For mye av det gode kan være praktfullt !

Kos dere og ha en hyggelig kveld 💗ஜ


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF