}); Edels Mat & Vin: Sjokoladefondant med vaniljesaus og blåbær (♥) Google+

onsdag 25. september 2013

Sjokoladefondant med vaniljesaus og blåbær (♥)


En perfekt avslutning på en god middag !
Nesten som en muffins, men som ikke er helt gjennomstekt så herlig varm sjokolade renner ut
når du deler den med en skje !


Sjokoladefondant ✿
  • 100 g mørk kokesjokolade 
  • 100 g smør
  • 4 egg
  • 1 dl sukker
  • 1 dl hvetemel
  1. Smelt smør og del sjokolade i småbiter. 
  2. Ha sjokoladebitene i en bolle og hell varmt smør over.
  3. La den stå i 2-3 minutter til sjokoladen har smeltet og rør sammen.
  4. Pisk egg og sukker lett, tilsett sjokoladeblandingen og rør til en jevn røre. 
  5. Sikt over mel og rør inn.
  6. Fyll store muffinsformer 3/4 fulle. 
  7. Stekes på nederste rille ved 180 °C i ca.8 minutter.
Det kan lønne seg og prøve og steke en før du steker alle, så du finner ut hvor lang steketid fondanten trenger i din ovn.

Kan også stekes i små ildfaste porsjonsformer, som jeg har gjort her.

Vaniljesaus ✿
  • 1 vaniljestang
  • 5 dl melk
  • 4 eggeplommer
  • ½ dl sukker
  • 1 ts maizena
  1. Alt blandes og varmes opp til like under kokepunktet.
  2. Husk og skrap ut frøene i vaniljestangen, men bruk både stang og frø under oppvarmingen. 
  3. OBS: må ikke koke !
  4. Avkjøles, strø på litt sukker for å unngå ‘snerk’.



Pause

Jeg sover bort verden
Et øyeblikk
Da får tiden være tid
Og gjøretingenes huskeliste
Bli glemt
Jeg sover bort verden
Nok til en pause...
Så kroppen
Kan hvile vekk slitne tanker
Og så skal jeg våkne
Trekke pusten
Ta tak
Og lystre må-tingene
-nybrottsarbeid-
(Toril Ingeborg Nybrott)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar