En perfekt avslutning på en god middag !
Nesten som en muffins, men som ikke er helt gjennomstekt så herlig varm sjokolade renner ut når du deler den med en skje !
- 100 g mørk kokesjokolade
 - 100 g smør
 - 4 egg
 - 1 dl sukker
 - 1 dl hvetemel
 
Sånn gjør du:
- Smelt smør og del sjokolade i småbiter.
 - Ha sjokoladebitene i en bolle og hell varmt smør over.
 - La den stå i 2-3 minutter til sjokoladen har smeltet og rør sammen.
 - Pisk egg og sukker lett, tilsett sjokoladeblandingen og rør til en jevn røre.
 - Sikt over mel og rør inn.
 - Fyll store muffinsformer 3/4 fulle.
 - Stekes på nederste rille ved 180 °C i ca.8 minutter.
 
Det kan lønne seg og prøve og steke en før du steker alle, så du finner ut hvor lang steketid fondanten trenger i din ovn.
Vaniljesaus ✿
- 1 vaniljestang
 - 5 dl melk
 - 4 eggeplommer
 - ½ dl sukker
 - 1 ts maizena
 
- Alt blandes og varmes opp til like under kokepunktet.
 - Husk og skrap ut frøene i vaniljestangen, men bruk både stang og frø under oppvarmingen.
 - OBS: må ikke koke !
 - Avkjøles, strø på litt sukker for å unngå ‘snerk’.
 
Pause
Jeg sover bort verden
 Et øyeblikk
 Da får tiden være tid
 Og gjøretingenes huskeliste
 Bli glemt
 Jeg sover bort verden
 Nok til en pause...
 Så kroppen
 Kan hvile vekk slitne tanker
 Og så skal jeg våkne
 Trekke pusten
 Ta tak
 Og lystre må-tingene
 -nybrottsarbeid-
(Toril Ingeborg Nybrott)


Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar