08 september 2013

Sjokoladekake med sjokokrem !



Sjokolade frigjør endorfiner og serotonin i hjernen som kan gjøre deg lykkeligere og piggere 😋💕
Vel... i hvert fall en liten stund...

Nydelig mektig sjokoladekake !

Passer helt perfekt til en varm kopp kaffe ☕

Kakebunn:
  • 70 g hvetemel
  • 2 ss bakekakao
  • 70 gr sukker
  • 4 egg
  • 80 g smeltet smør
Sånn gjør du:
  1. Sikt mel og kakao sammen og bland godt sammen.
  2. Pisk egg og sukker til det blir tykt og hvitt, ca 8-10 minutter.
  3. Vend melblandingen og smeltet smør sammen med eggene.
  4. Hell deigen i en godt smurt springform, 24Ø
  5. Stekes i 20-25 minutter på 180 grader.
Når kaken en helt kald deles den i to kakebunner.

Sjokoladekrem:
  • 450 g hakket kokesjokolade
  • 5 dl kremfløte
  • 6 eggeplommer
  • 70 g sukker
Sånn gjør du:
  1. Ha fløte og hakket sjokolade i en kjele. Smelt sjokoladen i fløten på svak varme, rør til det blir en myk jevn krem.
  2. Sett en skål over en gryte med varmt vann. Pisk sammen eggeplommer og sukker i skålen.
  3. Tar ca. 5 minutter til den blir tykk og kremete.
  4. Hell over sjokoladeblandingen i skålen og visp i ca. 5 minutter til den blir avkjølt.
  5. Sett den i kjøleskapet i minst 30 minutter.
Montering:
  1. Del kakebunnen i to.
  2. Legg en kakebunn på ett fat.
  3. Legg springformen rundt bunnen.
  4. Hell halvparten av kremen over bunnen og legg på den andre kakebunnen.
  5. Hell deretter resten av sjokoladekrem over kaken.
  6. La den stå i kjøleskapet i minst 6 timer, til sjokoladekremen har stivnet.
  7. Vri opp ett kjøkkenhåndkle i varmt vann og legg det rundt springformen. På den måten løsner kaken lett fra formen.
 

♪♫*¨*•.¸¸♥ ¸¸.•*¨*♫♪

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF