07 september 2013

Kylling Cordon Bleu ♫♫ med ovnstekte poteter, grønnsaker og hvitvinsaus ♥


Den franske kokekunst-skolen Cordon Bleu, har vært kjent for kulinariske eskapader i over 100 år. Denne kyllingretten er opprinnelig amerikansk, men bærer den franske navnereferansen med bravur.

Cordon bleu refererer opprinnelig til det blå båndet som ble båret av de fremste innen ordenen L'Ordre des Chevaliers de Saint-Esprit (som ble innstiftet av franskekongen i 1578).
Så når en rett heter "____ cordon bleu" indikerer det at maten er spesielt flott og fjong.
(Vet ikke om jeg er helt enig i det da men... ♫

Du trenger til 4 porsjoner:
  • 4 stk kyllingfilet
  • 8 skiver Jarlsbergost
  • 4 skiver kokt skinke
  • 2 ts salt
  • 1 ts hvit pepper
  • 2 egg
  • 2 dl strøkavring
Smørblanding:
  • 40 g smeltet smør
  • 1 ss god sennep
  • 1 ts hvitløk eller 1 fedd
  • 1/2 dl tørr hvitvin
  • Salt og pepper
Bland alt godt sammen.

Sånn gjør du:
  1. Legg kyllingfilet i mellom plastfilm, bank den ut så den blir  ganske så tynn.
  2. Smør ett tynt lag med smørblandingen på fileten.
  3. Legg en skive ost på halve siden av fileten, en skive skinke og en skive ost igjen.
  4. Legg den andre halvdelen over og fest med tannpirker.
  5. Visp egget lett sammen.
  6. Vend kyllingfiletene først i egg og deretter i strøkavring, som er tilsatt salt og pepper.
  7. La kjøttet hvile litt før de stekes.
  8. Stek kyllingfiletene i stekepanne, til de blir fine og brune.
  9. Etterstek i ovn på 180 grader i ca. 10 minutter.
Ovnstekte poteter
  1. Skrell (ikke nødvendig hvis de er fine) potetene og skjær de opp i båter.
  2. Hell over litt olje, salt og pepper.
  3. Stekes ved 200 grader i ca. 20 minutter eller til de er møre.
Hvitvinsaus er godt til. Oppskriften finner du her.

Serveres med gode grønnsaker, jeg brukte erter og gulerøtter.


Under arbeid !


Jacob's Creek Chardonnay 2012 ♫♫


  • Farge: Lys grønngul.
  • Lukt: Aroma preget av tropisk frukt, sitrus og litt mais.
  • Smak: Ren og fruktig, preget av sitrus og tropisk frukt, antydning til vanilje.
  • Passer til: Fisk   Lyst kjøtt   Svinekjøtt  
  • Land/distrikt: Australia, South Eastern Austra, Øvrige
  • Årgang: 2012
  • Råstoff: Chardonnay 100%
  • Metode: Vinen er kaldgjæret. Ca. 2 md. på franske eikefat.
  • Innhold: Alkohol 12,70%Sukker: 3,50 g/l Syre: 6,50 g/l
  • Lagringsgrad: Drikkeklar, ikke egnet for lagring


  • Ingen kommentarer:

    Legg inn en kommentar

    Print Friendly and PDF