05 september 2013

Brimis Biffsaus ✿

Entrecôte med Biffsaus a'la Brimi ✿

Dette er en enkel og god biffsaus som lages uten kraft.
Den passer til biff av okse, elgbiff og svinebiff.

Til 4 personer
Ingredienser:
  • 400 g selleri i terninger
  • 200 g sopp (steinsopp, kantarell, portobello)
  • 2 sjalottløk i skiver
  • 3 dl tørr hvitvin
  • 3 dl vann
  • 3 dl fløte
  • Litt salt

Fremgangsmåte:
  1. Ha selleri, sopp og sjalottløk i en kjele og kok opp med hvitvin. 
  2. Hell i vann og fløte og kok til alt er mørt. 
  3. Kjør alt i en foodprosessor og sil sausen etterpå.
  4. Ha sausen tilbake i kjelen og smak til med litt salt og pepper.

Jeg tilsatte litt sukkerkulør, for fargens skyld og maisennamel utrørt i litt vann for å få den litt fyldigere.
 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF