05 desember 2017

Rustikk ovnspannekake med bacon og blåbær ♥


Ovnspannekake er perfekt 
- for oss, som synes det er utrolig kjedelig å steke vanlige pannekaker.
Du kan servere den søt eller salt, med søte bær eller stekt, salt kjøtt.

- Eller så kan du blande det salte med det søte og tilsette det i formen før du steker den.

Kjempegodt og utrolig enkelt !


Server gjerne pannekaken med tomatsuppe.

Mange, mest barn da, foretrekker tomatsuppe 'på pose' i stedet for god, hjemmelaget suppe med masse friske eller hermetiske tomater, som den du finner oppskrift på 👉 her !

Bruk posevarianten, hvis du foretrekker det eller lag en god hjemmelaget tomatsuppe 
a'la Toro 🍅 Oppskrift 👉 her.


Til 3-4 porsjoner:
  • 3 stk egg
  • 5 dl melk
  • 1 dl smeltet smør
  • 3 dl hvetemel
  • 1 ts vaniljesukker
  • 1 ss sukker
  • 1 ts salt
  • 140 g bacon
  • 2 dl blåbær
Sånn gjør du:
  1. Pisk godt sammen egg, melk og smør.
  2. Rør inn sukker, salt og vaniljesukker.
  3. Rør inn hvetemel, litt og litt om gangen til du har en jevn røre.
  4. Kle en middels stor langpanne med bakepapir, slik at papiret går litt opp på kantene.
  5. Hell røren i langpannen.
  6. Klipp bacon i biter og fordel det utover langpannen. 
  7. Dryss over blåbær. Jeg brukte fryste blåbær i dag.
  8. Stek ovnspannekaken på 200 grader i ca. 30 minutter. 
  9. Spis & Nyt !!
Lager pannekakerøre 
Klar til steking
Spis & Nyt

2 kommentarer:

  1. Kan man bruke blåbærsyltetøy i stedet for på toppen ?

    SvarSlett
    Svar
    1. Det går nok bra, legg på litt her og der :)

      Slett

Print Friendly and PDF