Kjempegod pai med både fersk og røkt laks !
Til 4-6 porsjoner:
Paibunn:
- 150 g smør
- 200 g hvetemel
- 2 ss vann
- Smuldre smør og mel.
- Tilsett 2 ss kaldt vann og elt deigen til alt er blandet og deigen myk og smidig.
- La stå i ca. 1 time i kjøleskapet.
- Kjevle ut deigen og legg i en paiform, som dekker hele formen.
- Prikk bunnen med gaffel og skjær bort det overflødige rundt kantene.
- Forstek bunnen nederst i ovnen på 200 grader i 15 minutter.
- 150 g røkelaks
- 400 g fersk laksefilet i biter
- 1-2 purre i ringer
- 4 egg
- 4 dl fløte
- 1 ss smør til steking
- 4 ss hakket dill
- Salt og pepper
- Stek purren i litt smør i ca. 20 minutter til den blir mør.
- Krydre med salt og pepper.
- Fordel purre, fersk og røkt laks i biter, i bunnen av paideigen.
- Pisk sammen egg, fløte, salt, pepper og dill i en bolle og hell det over laksen.
- Sett formen i ovnen og la den steke på 200 grader i ca. 40 minutter.
~♥~ Noen ganger.. er det bedre..
å få høre det vi trenger å bli fortalt..
enn det vi håper noen skal si.. ~♥~
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar