BBQ marinert kyllingsnacks med tomatsalsa og pommes frites c",)


Det finnes to typer mennesker 
de som liker Buffalo Wings...
- og de andre !

Her har jeg brukte billige, rå, fryste kylling-snacks fra Prior.
Helt greit, men inneholder en god del vann.

Kyllingsnacks:
  1. Legg kyllingvinger og/eller kyllingklubber på ett stekebrett.
  2. Pensle kyllingen godt inn med BBQ marinade på alle sider.
  3. Stekes på varmluft 200 grader i 30 minutter, hell av kraften, som har kommet i stekebrettet og stek
  4. videre i ca. 15 minutter.
Pommes frites kan stekes sammen med kyllingen.
Bruk ferdig kjøpt eller lag din egen:
  1. Skjær poteter i staver, legges på ett stekebrett.
  2. Krydre med maldon salt, hell over raps -eller solsikkeolje, ca 1 dl til 8 poteter.
  3. Bland godt sammen. 
  4. Snu litt på potetene under steketiden.
Pommes frites blir ekstra gode hvis du tilbereder dem i AirFryer.
Oppskrift 👉 her !

BBQ marinade:
  • 4 dl ketchup
  • 4 ss soyasaus
  • 4 ss hvitvinsedikk 
  • 1 ss worchestershire sauce
  • 6 ss brunt sukker
  • 1,5 dl solsikkeolje
Bland alt godt sammen. 

Tomatsalsa:
  • 4 tomater
  • 1/2 liten rødløk
  • 1/2 dl frisk koriander
  • 1/2 rød chili
  • 1/2 lime
  • 1 fedd hvitløk (kan droppes, hvis du ikke er glad i hvitløk)
Sånn gjør du:
  1. Hakk tomatene, finhakk rødløk, chili, hvitløk.
  2. Legg en sikt over en bolle og legg grønnsakene i sikten, så saften renner ut.
  3. Tilsett hakket frisk koriander og saften av lime.
  4. Bland alt godt sammen. 
  5. La tomatsalsaen stå, med ingrediensene i sikten i ca. 1 time i kjøleskapet før servering.


Server rykende varm kyllingsnacks med tomatsalsa, 
resten av BBQ sausen, litt grønn salat og pommes frites.
Dryss gjerne over litt hakket koriander og sesamfrø.


Tips til oppbevaring av koriander:
Hvis du kjøper koriander i potte med jord, klipp av
korianderen så langt ned som mulig.
Samle sammen stilkene til en bukett og surr rundt en strikk.
Sett buketten i ett glass med vann og sett den i kjøleskapet !
Pass på og etterfyll med vann !!
Denne, som er avbildet har stått i kjøleskapet i 5 dager c",)

Ingredienser BBQ saus

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF