26 januar 2014

Koteletter med kremet bacon-kål og paprika-poteter c",)

Ikke lett å få fint bilde av "grå mat", så basilikum ligger der kun for fargens skyld c",)
Nok en vri på kotelettene !
Full av gode smaker, selv om retten ser litt trist ut !


Til 4 personer:
Paprika-poteter:

  • 600 g poteter, skåret i terninger
  • 6 ss olivenolje
  • 2 ss smør
  • 1 ss paprikakrydder
  • Salt og pepper
Sånn gjør du:
  1. Kok opp vann tilsatt salt.
  2. Tilsett potetene og kok i 5 minutter, skal nesten være møre.
  3. Hell av vannet og sett dem til side.
  4. Varm oljen i en stekepanne, tilsett potetene og stek til de blir sprø.
  5. Tilsett smør og paprika. 
  6. Smak til med salt og pepper. Bland godt sammen.
Koteletter:

  • Nakkekoteletter
  • Stekesmør
  • Salt og pepper

Krydre og brun kotelettene raskt på sterk varme på begge sider.
Etterstek i ovn på 150°C i 30-45 minutter.
Da blir kotelettene møre og gode.

Bacon-kål:
  • 200 g bacon
  • 400 g rødkål
  • 1,5 dl matfløte

Skjær kål i strimler, kok opp vann. Kok kålen i 2 minutter.
Hell av vannet.
Skjær bacon i biter og stek baconet i en stekepanne.
Tilsett forvellet kål, la det bli varmt før du tilsetter fløte.
Bland alt godt sammen og la det koke noen minutter.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF