29 januar 2014

Pannekaker !!


Pannekaker kan serveres varm med syltetøy, blåbærsyltetøy er vel det mest 'vanlige'  eller sukker.

Noen lager også fleskepannekake: 
Stek bacon eller sideflesk på forhånd, legg til side og legg bitene i pannen etter du har tatt i røren.

Kalde pannekaker er gode med brunost og syltetøy 🍓

De kan også serveres varme til dessert med is og bær.
Da kan du gjerne tilsette litt vaniljesukker og bare bruke vanlig hvetemel ♥

Hvis du vil ha litt mer spennende pannekaker : 



Du trenger til ca. 20 stk ganske så sunne pannekaker:
  • 8 stk egg 
  • 4 dl hvetemel 
  • 2 dl sammalt hvetemel
  • 1 ts salt 
  • 10 dl melk
Sånn gjør du:
  1. Ta eggene i en stor bakebolle, visp dem lett sammen.
  2. Tilsett ca. 6 dl melk, sikt inn melet, blandet med salt.
  3. Pisk alt godt sammen til en fin røre uten klumper.
  4. Tilsett resten av melken og rør til røren er jevn.
  5. (Den kan selvsagt også lages med kun hvetemel eller med 50% hvetemel og 50% sammalt hvete)
  6. La røren svelle i minst 1/2 time.
  7. Lag gjerne røren kvelden før og la den stå i kjøleskapet.
  8. Varm opp en stekepanne, tilsett smør -la det smelte.
  9. Stek i en teflonpanne, da trenger du bare litt smør i pannen.
  10. Min stekeplate har styrken 1-10, jeg steker pannekakene på innstilling 7.
  11. Hell en øse med røre i pannen, rør litt på pannen så den blir godt fordelt i pannen.
  12. Stek til den nesten stivner, før du snur den og steker den på andre siden.
Tips:
Når pannekakene serveres til middag, blir den som regel servert med en suppe, som tilbehør.
Her er oppskrift på god tomatsuppe, som kan serveres til pannekaker, du kan om du vil droppe pesto i suppen og kanskje bytte ut egg med kokte makaroni.

Kok makaroni i en kjele for seg selv, da slipper du at pasta setter seg fast i bunnen på suppekjelen.


Oppskrift 👉  Hjemmelaget tomatsuppe  

Steker pannekaker !

Steker pannekaker !

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF