30 januar 2014

Japansk suppe toppet med Sticky sesam torsk !!


Mattradisjonene i Japan skiller seg fra andre asiatiske lands måter å tilberede maten på.
Der er de veldig nøye med å bevare råvarenes naturlige smak, også under tilberedningen av matvarene.
Råvarene skal være i sesong, bevares og tilberedes uten mye dill dall, klar buljong/kraft uten
kokosmelk og annet fiksfakseri c",)
Forskjellige retter blir servert i små skåler, som settes på ett stort fat.
Ris er ett av de viktigste produkt i det japanske kjøkken, spesielt ristypen: Short grain.
Nasjonalretten i Japan er sushi ;)

Ingredienser:
Til 2 porsjoner
  • 300 g torskefilet uten skinn 
  • 4 ts sesamolje 
  • 2 ss soyasaus 
  • 2 ss honning 
  • 10 dl kyllingbuljong
  • 2 ss soyasaus 
  • 1 ts chili, tørr, knust
  • 100 g erter 
  • 6 ss koriander 
  • 2 ts sesamfrø 
Fremgangsmåte:
1) Rør sammen sesamolje, soyasaus, honning i en passende form.
Legg i torsken, vend den inn i marinaden og mariner den i minimum 15 minutter, gjerne mye lenger.
Øs litt marinade over den ett par ganger.

2) Legg torsken i en smurt ildfast form, stekes på 225 grader i 12 minutter.

3) Bland sammen kyllingbuljong, soyasaus og chili.
Kokes i 5 minutter.
Tilsett erter og grovhakket koriander.
La det koke ett par minutter.

4) Server suppen i suppeskåler, med torsken på toppen.
Dryss over sesamfrø !


Marinering av fisken
I Japan spiser de svært lite brød, kun litt søt loff,  men hvitløksbaguetter må vel være "lov" å servere til suppen c",)


Spis & Nyt !!


Ingredienser
Hvis du ønsker Japansk suppe med kjøtt,
finner du en oppskrift på det her : Japansk Biffsuppe


Tørket chili !! HOT c",)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF