Lag hjemmelaget BBQ-saus, det er fort gjort og den smaker himmelsk !
Sammen med ciderbakte grønnsaker og hvitløkspoteter blir det en nydelig, smakfull rett !!
Spis & Nyt ♫♪
Til 4 porsjoner trenger du :
Barbequesaus:- 4 dl god ketchup
 - 4 ss soyasaus
 - 4 ss hvitvinsedikk
 - 1 ss worchestershire sauce
 - 6 ss brunt sukker
 - 1,5 dl solsikkeolje
 
Bland alt godt sammen.
Grønnsaker:
- 1 rød paprika
 - 1 gul paprika
 - 1 rødløk
 - 3 gulrøtter
 - 1 squash
 - ca. 100 g sopp
 - 1-2 dl cider
 - Olje
 - Salt og pepper
 
- Del grønnsakene i ganske store biter.
 - Ha grønnsakene i en ildfast form, hell over litt olje, cider, salt og pepper.
 - Jeg brukte skogsbærcider, men eplecider, pærecider, hvitvin eller 1 dl vann blandet med 1 ts eddik kan også brukes.
 - Bakes i ovn, først på 150°C sammen med indrefileten.
 - Når indrefileten er ferdig, skru ovnen på varmluft og sett opp varmen til 180 °C
 - Stek videre mens kjøttet hviler.
 
- Finskjær indrefileten fri for fett og sener.
 - Krydre indrefileten med salt og pepper, brunes i en varm stekepanne med litt olje.
 - Legg fileten i en ildfast form. Pensle godt med BBQ saus rundt hele fileten. Resten av sausen kan gjerne varmes opp i en kjele før servering.
 - Sett i steketermometer og stekes 150°C til den er på 70°C, tar ca. 25 minutter.
 - Pakk den inn i folie og la den hvile i minimum 15 minutter.
 
- 10 poteter
 - 3 sjalottløk
 - 3 fedd hvitløk
 - 2 ts maldon salt
 - 1 ts tørket timian
 
- Skrell poteter, skjær dem opp i båter.
 - Sjalottløk og hvitløk skrelles.
 - Skjær sjalottløk i båter og grovhakk hvitløk.
 - Bland alt godt sammen med salt og timian.
 - Legges i en ildfast form eller langpanne med litt olje i bunn.
 - Stekes sammen med grønnsakene til de er møre.
 
![]()  | 
| Ingredienser til BBQ saus | 
![]()  | 
| Herlige grønnsaker | 
![]()  | 
| Svinefilet | 
![]()  | 
| Hvitløkspoteter | 
Boutinot Cuvée Jean-Paul Syrah 2012 ✿ ✿
- Farge:Dyp rød.
 - Lukt:Aroma preget av modne mørke bær, streif av urter.
 - Smak:Ung og saftig, preg av mørke bær, streif av urter.
 - Passer til:
   
   
   - Land/distrikt:Frankrike, Languedoc-Roussillon, Oc
 - Årgang:2012
 - Råstoff:Syrah 100%
 - Metode:Tradisjonell vinifikasjonsteknikk, kort maserasjonstid, modnet i betongtanker før filtrering og tapping.
 - Innhold:Alkohol 12,00%Sukker: 2,00 g/lSyre: 4,70 g/l
 - Lagringsgrad:Drikkeklar, ikke egnet for lagring
 - 

En matbloggers lørdagskveld ✿ ✿ Kjøkkenkos ♥  







Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar