16 januar 2014

Løksuppe med krutonger !


Fransk løksuppe blir som regel servert med ostesmørbrød på toppen,
men her har jeg laget kjempegode brødkrutonger som jeg serverer i suppen, sammen med
skiver av god parmesan
Spis & Nyt 

Løksuppe, til 4 porsjoner trenger du:

  • 5 stk løk
  • 2 ss solsikkeolje
  • 2 fedd hvitløk
  • 10 dl vann og 3 grønnsaksbuljong terninger
  • 0,5 ts timian
  • 1 ts sukker
  • Salt
  • Pepper
  • Parmesan
Fremgangsmåte:
Skjær løken i tynne skiver.
Stekes i stekepanne med olje under omrøring, tilsett presset eller finhakket hvitløk.
Stekes på middels varme til den blir gylden.

Kok opp grønnsaksbuljong i en kjele.
Tilsett den stekte løken, hvitløk, timian og sukker.
La suppen koke i 30-45 minutter.
Tilsett 1 dråpe sukkerkulør, hvis du ønsker en litt mørkere farge på suppen.
Smak til med salt og pepper.

Serveres rykende varm, i store suppeskåler med krutonger og parmesan
i tynne skiver på toppen

Krutongene blir naturligvis myke når de kommer i kontakt med suppen,
så server de gjerne i en skål ved siden av.
Legg de i suppen eller legg en krutong på skjeen når du spiser.


Krutonger: 
  • 4 skiver loff eller brød 
  • 2 ss solsikkeolje
  • 1 ts salt
  • 1 fedd hvitløk
  • 1 ss finhakket persille
Skjær av skorpene og kutt skivene i terninger.
Bland sammen olje, salt, hvitløk og persille i en bolle og vend inn brødterningene.
Spre terningene ut over et stekebrett med bakepapir.
Stek på 200 grader varmluft i ca. 10 minutter, til de er gylne og sprø. 


Lag gjerne dobbelt porsjon, de blir garantert spist opp !! 

Krutonger !
Steker løk !

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF