02 mars 2019

Blåskjell med kaffirlimeblader & sitrongress ♫♪ Servert med linguine ♫


Blåskjell er på sitt beste nå på vinteren 
Når det er iskaldt i vannet forsvinner algene, og levevilkårene for blåskjellene bedre.
Da blir de ekstra kjøttfulle og smakfulle
.

Kaffirlime er en sitrusfrukt på størrelse med vanlig lime, men har et knudrete og bulkete skall. Både blad, saft og skall av Kaffirlime brukes veldig ofte som krydder i det thailandske kjøkken. Bladene har en karakteristisk smak av sitron, og utseende minner om laurbærblad.

Sitrongress kommer opprinnelig fra India og Sri Lanka.
Sitrongress brukes til å smaksette asiatiske supper og gryter, men fjernes før servering. Sitrongress kan også brukes rå som krydder i salater for å gi sitronsmak, men da bør den være ganske så fersk.
Det er den nederste kjøttfulle delen som brukes.

Linguine pasta stammer fra Campania-regionen i Italia.
Den er lang og tynn, ikke ulik spaghetti, men er litt klemt sammen slik at tverrsnittet er ovalt.
Bruk gjerne noen ekstra kroner på en god pasta, hvis du ikke lager den selv da.

I Hamar har vi en importør av Italienske godbiter, den pastaen de selger er helt fantastisk.
Gode råvarer og langsom tørking ved lav temperatur i opptil 70 timer.
- Konsistens og smak som fersk pasta. Absorberer sausen godt. Kort koketid.

Les mer om pasta fra Livio Norge her.


Herlig, litt spicy, utrolig frisk smaksbombe ♫♪
Smaksrik saus, som i tillegg til kaffirlime blader og sitrongress inneholder, hot red curry paste, asiatisk fishsauce, kokosmelk, hvitløk, chili og ingefær 🌿

Det smaker helt utenomjordisk himmelsk godt ♫♪♫♪


Du trenger til 3 porsjoner:
  • 1 kg blåskjell
  • Raps -eller solsikkeolje
  • 1/2 stk kinesisk hvitløk
  • 1 ss red curry paste
  • 400 g lett kokosmelk
  • 2 ss fishsauce
  • 2 limeblader
  • 1 stk sitrongress
  • 1/2 ss demerarasukker
  • 1 rød chili
  • 1 ss finhakket ingefær
  • Koriander
  • 250 g linguine
Sånn gjør du:
  1. Vask og børst blåskjell, kast de som ikke lukker seg.
  2. Fres finhakket eller presset hvitløk i olje.
  3. Tilsett red curry paste og la det frese litt.
  4. Tilsett koksmelk, demerarasukker, fishsauce og kaffirlime blader. 
  5. Bank litt på sitrongresset, hakk chili og riv ingefær før du tilsetter det i kjelen.
  6. La det surre noen minutter.
  7. Legg i vasket og kontrollert blåskjell
  8. Sett på lokk og damp blåskjellene i 5 minutter eller til skjellene har åpnet seg.
  9. Ta ut blåskjellene ved hjelp av en hullsleiv, så kraften blir igjen i kjelen. 
  10. La kraften småkoke mens du renser blåskjellene.
  11. Ta ut innmaten i blåskjellene. Spar igjen noen hele til pynt.
  12. Ta ut sitrongresset og limebladene. 
  13. Kok pasta etter anvisning på pakken. Den jeg brukte skulle bare koke i 3 minutter. Sil vannet godt av pastaen.
  14. Bland forsiktig sammen pasta, kraften og blåskjell.
  15. Server med noen hele blåskjell og dryss over koriander.
  16. Spises med gaffel og skje, så du får i deg den herlige kraften 
  17. Spis & Nyt ♫
Ingredienser ♫
Vasker blåskjell ♫
Under arbeid ♫
Ferdig dampet blåskjell ♫
Blåskjell ♫

Klar til servering ♫
Spis & Nyt ♫
Jeg har kjøpt Kaffirlime blader og sitrongress på Nye Grønt & Godt på Hamar (Dagens gratis reklame). Der har de ett godt utvalg i Asiatiske, Italienske og Tyrkiske varer i tillegg til masse spennende frukt og grønt !

Snadder ♫

2 kommentarer:

  1. Fantastisk god pastarett. Har nå laget den flere ganger til flere gjester, og like vellykket hver gang. Anbefales!

    SvarSlett
    Svar
    1. Takk, hyggelig å høre. Det er en mine retter, som jeg er mest fornøyd med.

      Slett

Print Friendly and PDF