Verdens eggdag er hvert år - 11. Oktober ♫ღ♫
Få andre matvarer er forunt å ha sin egen, verdensomspennende organisasjon!
De 45 medlemslandene i ”The International Egg Commission,”
har bestemt at den andre fredagen i oktober hvert år skal være ”Verdens eggdag”
har bestemt at den andre fredagen i oktober hvert år skal være ”Verdens eggdag”
Du trenger til 2 porsjoner:
Reke- og sjampinjongsaus
Smør godt smør på et stykke ristet brød.
Ta på litt salat.
Legg på saus og egget på toppen -og ett lite dryss salt.
Ha en fin dag !! ღ
- 100 g sjampinjong
- 3 ss smør
- 4 ts hvetemel
- 2 ½ dl matfløte
- 2 ts hakket gressløk
- 250 g reker
Sånn gjør du:
- Skjær soppen i terninger.
- Smelt smøret i en gryte. Ha i soppen og la den steke noen minutter.
- Dryss mel over soppen og rør det inn. Spe med fløte. La sausen få koke ca. 5 minutter.
- Vend til slutt inn hele eller hakkede reker og hakket gressløk.
- Smak til med salt og pepper.
- Rekene kan fort bli seige under oppvarming, så vent med og tilsette dem til eggene er ferdig.
- Kok opp en kjele med 1 liter vann, tilsatt 1ts salt og 4ss eddik.
- Skru ned varmen slik at vannet holder seg varmt, men ikke boblekoker.
- Knekk ett og ett egg opp i en øse eller en kopp og senk eggene ned i det kokende varme vannet.
- Forsøk å få hviten til å samle seg mest mulig rundt eggeplommen.
- Ta eggene opp etter ca. 5-6 minutter.
Smør godt smør på et stykke ristet brød.
Ta på litt salat.
Legg på saus og egget på toppen -og ett lite dryss salt.
Ha en fin dag !! ღ
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar