Ferske vårruller med reker, avokado, egg -og lime & hvitløksdipp ♫♪


Goi cuôn er navnet på de vietnamesiske vårrullene som tilberedes uten fritering.

De ferske ingrediensene legges på fuktet rispapir og pakkes i små ruller.
Serveres med en salt og syrlig dipp !

Til 8 stk vårruller:
Vårruller:
  • 2 stk egg
  • 2 ss vann
  • ¼ ts grovt chilipulver
  • ½ stk paprika i strimler
  • 1 stk avokado i strimler
  • 2 stk vårløk i tynne skiver
  • 2 ss frisk koriander
  • Reker, skrelt
  • 8 stk rispapir
Lime- og hvitløksdipp:
  • Saften av 4 stk lime
  • 4 ss fiskesaus (asiatisk)
  • 1 ts hvitvinseddik
  • 2 ss sukker
  • 1 ts hvitløk, Gorumet Garden
  • 1/2 ts chilipulver
Sånn gjør du:
  1. Bland sammen alle ingrediensene til dippsausen og sett den i kjøleskapet.
  2. Kutt grønnsaker og skrell reker.
  3. Ta litt sitronsaft på avokadoen, så den ikke blir brun.
  4. Visp sammen egg og vann.
  5. Hell røren i en varm panne med olje og dryss over chilipulver.
  6. Stekes kun på en side over svak varme. Avkjøles.
  7. Ha et rispapir om gangen i et fat med lunkent vann i 10-15 sekunder, til det blir mykt.
  8. Legg rispapiret over på en fuktet fjøl.
  9. Legg på omelett, reker og grønnsaker.
  10. Brett rispapiret over fyllet, brett inn kantene og rull sammen.
  11. Server rullene sammen med dippen.
Du kan lage dem noen timer før de skal serveres, da må de oppbevares i plast i kjøleskapet !

Ingredienser !

Under arbeid !

Les Champs d'Or Chardonnay 2012



  • Farge: Lys grønngul.
  • Lukt: Lett dropsaktig duft preget av pære, sitrus og litt gress.
  • Smak: Ren og umiddelbar, hint av pære, sitrus og gress, lett bitter ettersmak.
  • Passer til: Fisk   Skalldyr   Grønnsaker  
  • Land/distrikt: Frankrike, Languedoc-Roussillon, Oc
  • Årgang: 2012
  • Råstoff: Chardonnay 100%
  • Metode: Tradisjonell vinifikasjonsteknikk med temperaturkontroll, ikke fatlagret før tapping.
  • Innhold: Alkohol 13,00%Sukker: 2,10 g/l Syre: 5,10 g/l
  • Lagringsgrad:Drikkeklar, ikke egnet for lagring
  • Ingen kommentarer:

    Legg inn en kommentar

    Print Friendly and PDF