Calzone betyr ”bukse” på italiensk.
Hvorfor innbakt pizza har fått dette navnet vet jeg ikke, kanskje fordi du trenger større bukser hvis du spiser for mye av det !
Til 4 stk store calzone trenger du :
Pizzabunn :
Sånn gjør du:
- Bland mesteparten av hvetemelet med gjæren.
- Tilsett lunkent vann, olje, salt og elt deigen sammen, tilsett nok mel så den blir smidig.
- La den heve i 45minutter.
- Del deigen i fire emner og kjevl ut runde pizzabunner.
- 4 store smakstomater
- 4 ss tomatketchup
- 0,5 dl vann
- 2 ts hvitløk (Gourmet Garden) eller 1-2 fedd hakket
- Salt & pepper
- Oregano & Basilikum
- 1 ss solsikkeolje
Sånn gjør du:
- Skjær tomatene i biter, kok opp tomater, ketchup, vann, hvitløk, tilsett olje og smak til med krydder.
- Kokes i ca. 20 minutter. Bruker du friske urter kan de tilsettes på slutten av koketiden.
- Mos den med stavmikser til ønsket konsistens.
- Kokt skinke i biter
- Hermetisk champinjong
- Pepperoni i biter
- Revet ost
- Fordel pizzasaus, skinke, pepperoni, champinjong på den ene halvdelen av hver deig og dryss over ost.
- Pensle rundt kanten med sammenvispet egg og brett deigen over.
- Klem sammen slik at deigen blir tett.
- Pensle Calzonene med sammenvispet egg.
- Krydre med litt pizzakrydder.
Monte Zovo Jairo
༺♥༻♥༺ Ha en fin kveld ༺♥༻♥༺
Øyeblikkene
Jeg samler på øyeblikkene
Holder de opp
Mot lyset
Som prismer
Som dine smil
Hans gitartoner
Og ditt ansikt...
Med opplevelser
Jeg samler på øyeblikkene
Der mine egne bilder
Tatt med egne øyne
Blir minner
-nybrottsarbeid-
Jeg samler på øyeblikkene
Holder de opp
Mot lyset
Som prismer
Som dine smil
Hans gitartoner
Og ditt ansikt...
Med opplevelser
Jeg samler på øyeblikkene
Der mine egne bilder
Tatt med egne øyne
Blir minner
-nybrottsarbeid-
Toril Ingeborg Nybrott
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar