Det var året da Kong Haakon og hans dronning var på signingsferd i Norge.
I Haugesund ventet en nykomponert dessert på kongeparet
Den kan serveres i porsjonsglass eller i en dessertbolle.
Oppskriften er beregnet til 4 porsjoner.
Du trenger:
Oppskriften er beregnet til 4 porsjoner.
Du trenger:
- ½ plate dronningsjokolade
- 3 gelatinplater
- 3 eggeplommer
- 4 ss sukker
- 3 dl kremfløte
- ½ dl portvin
- ½ dl kokende vann
Sånn gjør du:
- La gelatinen ligge i bløt i kaldt vann ca. 10 minutter.
- Visp eggedosis av eggeplommer og sukker, visp fløten til lett krem.
- Klem vannet ut av gelatinen og rør den ut i ½ dl kokende vann.
- La gelatinvannet kjølne litt ned før du tilsetter portvinen.
- Hell gelatinen i eggedosisen i en tynn stråle mens du rører.
- Vend så forsiktig inn kremen.
- Riv sjokoladen.
- Legg fromasj og sjokolade lagvis i en glassbolle eller porsjonsglass med sjokolade på toppen.
- La desserten stivne i kjøleskapet før servering.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar