Skrei er den beste fisken i torskefamilien.
Skrei er en vandrende torsk, flytter mye på seg, spesielt i gytetiden.
Ordet skrei kommer sannsynligvis fra det norrøne ordet skrida som betyr å vandre.
Spisskål minner litt om den norske nykålen !
God middag ♥
Ingredienser:
Ordet skrei kommer sannsynligvis fra det norrøne ordet skrida som betyr å vandre.
Spisskål minner litt om den norske nykålen !
God middag ♥
Ingredienser:
- 250 g skreifilet per person
- Meierismør
- 1/2 spisskål per person
- 1 gulrot per person
- 2-3 poteter per person
- Sjalottløk
- Hvitvin
- Salt & Pepper
- Sett stekeovnen på 180 grader.
- Skjær skreifilet i serveringsstykker, legges på bakebrett med bakepapir.
- Dryss på salt og pepper og legg på en bit meierismør.
- Stekes i 10-15 minutter.
- Skjær spisskål i strimler, kokes i lettsaltet vann i ca. 5 minutter.
- Skjær gulrøtter i litt store biter og kok i lettsaltet vann til de er møre.
Saus:
Til 4 porsjoner:
- 2 stk sjalottløk
- 2 dl tørr hvitvin
- 200 g meierismør
- Finhakk sjalottløken og kok den sammen med hvitvin, til mengden væske er halvert.
- Ta kjelen av platen.
- Visp inn meierismør, litt og litt om gangen.
- Smak til med salt og pepper.
Server med gode kokte poteter ~*♥*~
Nydelig rett! Viktig med vin i sausen som setter spissen på smaken
SvarSlettSmaker godt ja ;) Spisskål bruker jeg altfor lite, den er jo så mye bedre enn vanlig hodekål !!
Slett