Krydret ytrefilet med stekt sopp & babyspinat, sukkererter og soppsaus ღ☼
Stek biff på varm panne med litt olje og godt smør.
Ca. 3 minutter på hver side.
La de hvile ca. 10 minutter.
Stek sjampinjong i godt smør til de er stekt,
tilsett babyspinat, salt og pepper.
La det surre til spinaten faller sammen, tar bare noen få minutter.
Kok sukkererter i kokende lettsaltet vann 2-3 minutter.
Soppsaus:
- 200 g sopp
- 1 sjalottløk
- 1 ts smør
- 1 ts olivenolje
- 0,5 ts salt
- 0,5 ts pepper
- 2 dl kjøttkraft/buljong
- 1 dl kremfløte
- Sukkerkulør
Tilsett kraft, salt og pepper, og kok 5-10 minutter, kjør sausen i foodprosessor eller stavmikser.
Sil sausen og ta den tilbake i kjelen.
Tilsett kremfløte og kok til du får en saus med passe tykk og fin konsistens.
Tilsett noen dråper sukkerkulør, hvis du vil ha den litt mørkere.
Smak til med mer salt og pepper, hvis nødvendig.
Serveres med fløtegratinerte poteter ღ☼
-eller hva du selv har lyst på ;)
Valpolicella Ripasso Campolieti 2009
Luigi RighettiDruer : CORVINA, RONDINELLA, MOLINARA
Denne har kraft som en ripasso og smaker av mørke røde bær, krydder og litt kaffe.
Mild og god på smak med en syrlig lang avslutning.
Campolieti Valpolicella Classico Superiore Ripasso 2010/2011
- Farge:Dyp rød.
- Lukt:Preg av røde bær og tørket frukt, hint av urter, mandel og vanilje.
- Smak:Preg av søte røde bær og tørket frukt, svakt bitter ettersmak med streif av vanilje.
- Passer til:
- Land/distrikt:Italia, Veneto, Valpolicella
- Årgang:2011
- Råstoff:Corvina, Rondinella, Molinara
- Innhold:Alkohol 13,50%Sukker: 3,00 g/lSyre: Ukjent
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar