10 juli 2014

Buffé på Hotel Union Geiranger ✿ ✿ Restaurant Fjorden !


Buffet også kalt buffé er et begrep,
som kommer fra fransk og latin og opprinnelig betyr "praktbord".
Nå har ikke jeg planer om å bli noen restaurantanmelder, men kan jo skrive litt om hvordan
jeg likte maten og servicen.

Vi har, som sagt tatt turen til Geiranger i dag, kjørte fra Stryn til Hellesylt og ferjen Fjord 1
over til Geiranger. En fantastisk tur, med historier om gårdene og fossene vi kjørte forbi.
Historiene ble fortalt på norsk, engelsk, tysk og tja.... japansk kanskje :)
Turen tok en time. Det var strålende sol og vindstille - helt nydelig.


Hotel Union Geiranger

Vi ligger på Hotel Union Geiranger, hyggelig betjening -i resepsjonen og i baren pratet
til og med de ansatte norsk :)
Vi fikk beskjed om at buffé serveres mellom kl. 19 - 21, etter kl. 21 var det
ala carte, men det valget som var på hovedrettene var: dagens fisk eller lam c",)

Vi fikk heldigvis bord ute, 26 grader i skyggen, men den varmen som slo imot deg i en
full matsal var enda verre. Restauranten har plass til 400 gjester.
Skal ikke klage, nydelig vær !

Praktbordet var fylt med utrolig mange retter, sjømat, fisk, spekemat, mye svinekjøtt, pasta, vegetar, hjort, mye kaldt oppskjært kjøtt; roastbiff, skinke, kalkun, ost, kjeks, frukt, fruktkompotter, kaker, karamellpudding, riskrem..... med andre ord, utvalget var bra.
MEN kjære vene, jeg får "fnatt" av de som fyller tallerken med en salig blanding av krabbeklør, svinekjøtt, bacalao, pasta og melon.... Fysj a meg c",)

Alt kunne jeg ikke smake på, men her er min "dagens":


SJØMAT
Jeg starter med sjømat, kreps, reker, blåskjell, fisketerrin, røkt hvalkjøtt, loff og majones.
Helt greit, rekene var ikke ferske, blåskjellene litt overkokt, men røkt hvalkjøtt var utrolig godt !!


FISK
Fortsetter med fisk, jeg valgte bacalao og sei.

Bacalaoen var utrolig god !! Hjemmelaget med klippfisk fra Dybvik.
Kan anbefales.
Seien var i en gryte, med fennikel, stangselleri og tomat. Helt grei !!



KJØTT
Så var det kjøtt.... Mannen spiste svinekjøtt, øl'en var vist nok best.
Jeg spiste hjort, men... fikk mer sølvløk enn hjort, den lille hjorten var skjært i utrolig små biter
og baconbitene hadde de glemt og steke før de tok den i gryta, men smaken var god. Som tilbehør hadde jeg soppsalat, tja... kald sopp, men god smak. Personen som var ansvarlig for grønnsakene
hadde en god dag, brokkoli og blomkål var perfekt kokt, risen var også bra.


DESSERT
Her valgte Ole M, som vanlig karamellpudding -og den var veldig god.
Jeg "plukket" litt av hvert:


Tilslørte bondepiker, den var veldig god.
Trollkrem, med tyttebær, smakte helt greit.
Suksessterte, mmm - god !
Ostekake, mmm - god, selv om jeg ikke helt vet hva den smakte, lime i hvert fall.
Cookies, ikke god -den var myk og smakte brent !!
Sjokoladekule, med havregryn og kokos... joa, helt greit.



Buffé på Hotel Union Geiranger kostet per person kr. 450,- drikke kommer selvfølgelig i tillegg,
men det stod store mugger med isvann på hvert bord, stort PLUSS !!
Servitørene var flinke til å fjerne brukte tallerkener og glass, i starten i hvert fall, de fikk det utrolig travelt i løpet av de to timene.
Helt grei pris, helt grei mat -utrolig godt hvalkjøtt og perfekt bacalao !!

-og folkens ikke bland sammen ingredienser, som ikke passer sammen, bare for at dere "må"
spise mest mulig, på kortest mulig tid !! :)


Avsluttet kvelden ute på terrassen med ett glass rødt ❤️ Nydelig temperatur og utsikt ❤️


2 kommentarer:

Print Friendly and PDF