28 mars 2019

Kjøttgrateng med bacon


Herlig, smaksrik og god momsemat ♫♫

Denne retten passer perfekt, sammen med en god salat hvis du ønsker en god middag uten mange karbohydrater.

Den smaker også veldig godt sammen med ris, poteter eller pasta !
Spis & Nyt ♫♫


Du trenger til 4 porsjoner:
  • 140 g bacon
  • 2 fedd hvitløk
  • 600 g kjøttdeig
  • 1 gul løk
  • 3 ts worcestersaus
  • 3 ts grov sennep
  • 3 ss tomatpuré
  • 4 egg
  • 1 dl kremfløte
  • Salt 
  • Pepper
  • Revet ost
Sånn gjør du:
  1. Kipp baconet i biter og stek det i en stekepanne. Tilsett løken og stek videre til løken er gyllen. Legg det til side.
  2. Stek karbonadedeig og hvitløk raskt i stekepannen med smør eller olje.
  3. Legg tilbake baconet og løken.
  4. Tilsett worcestersaus og sennep. Bland alt godt sammen og krydre med salt og pepper.
  5. Legg det over i en ildfast form.
  6. Rør sammen egg, tomatpuré, fløte, salt og pepper.
  7. Hell over eggeblandingen og dryss over revet ost.
  8. Sett kombidamp ovnen på 180 grader varmluft+damp, fyll vannskuffen med vann og stek gratengen på nest nederste rille i 40 minutter. (I vanlig stekeovn varmer du opp stekeovnen til 200 grader og steker den i ca. 30 minutter)
  9. Server gratengen med en god salat.
Jeg stekte kjøttgratengen i kombidamp.
En kombinasjon av varmluft og damp, den bruker 25% damp og 75% varmluft,
noe som gir ett saftig og godt resultat på gratengen.

Ingredienser 
Bacon og løk
Kjøttdeig og hvitløk
Bland alt godt sammen !
Bland sammen eggeblandingen 
Hell eggeblandingen over kjøttet og dryss over ost 
Stekes i stekeovn, med eller uten kombidamp 

2 kommentarer:

  1. Lagde denne i dag, den falt i smak! Kjempegodt, takk for oppskrift. :)

    SvarSlett
    Svar
    1. Så hyggelig å høre, takk for tilbakemelding :)

      Slett

Print Friendly and PDF