14 november 2013

Aussie Burgers c",) Hamburger fra Australia !!


Aussie Burger finnes i mange varianter, men i de uskrevne, australske hamburgervedtektene står det at rødbeter, ananas og egg må inkluderes på ingredienslisten.
I tillegger kommer BBQ-saus, løk, tomater og salat.
De fleste bruker også bacon og ost.
Spis & Nyt -en av verdens beste hamburger

Du trenger til 4 stk:
  • 400 g kjøttdeig
  • 1/2 rødløk, finhakket
  • Persille, hakket
  • 1 ss Heinz ketchup
  • 1 ss BBQ saus
  • 1 egg
  • 1/2 ts salt
  • 1/2 ts pepper
  • 4 store skiver cheddar
  • 4 skiver bacon
  • 4 egg
  • 4 hamburgerbrød
  • Majones
  • Isbergsalat
  • 2 tomater i tynne skiver
  • 4 skiver syltede rødbeter
  • 4 ananas i ringer
Hamburger:
Bland sammen kjøttdeig, rødløk, persille, ketchup, bbq-saus, egg, salt og pepper i en bolle.
Form blandingen til fire tykke hamburgere.
Dekk til og la dem hvile i kjøleskapet i 30 minutter.
Stek hamburgere i 3 minutter på hver side.
Legg de på ett stekebrett, legg på ost og stek i stekeovn, ved 150-175 grader i ca. 5 minutter til osten er smeltet.

Bacon:
Forvarm stekeovn til 175 grader, legg baconet på en stekeplate i ovnen på bakepapir.
Det vil ta ca.15 minutter å få stekt baconet, men følg med - alle ovner er ulike.

Egg:
Stek speilegg i stekepanne, krydre med salt.
Smør majones på bunndelen av hamburgerbrødet.
Legg på salat, tomat, rødbeter, burger med ost, ananas, bacon, egg og til slutt, toppen på hamburgerbrødet.



Hvis du ønsker og lage hamburgerbrød selv:
HAMBURGERBRØD: 
Ingredienser til 6 stk store c",)
  • 2 dl vann
  • 1,5 dl melk
  • 25 g gjær
  • 2 ss olje
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts sukker
  • 10 dl hvetemel eller gjerne grovbakstmel

Fremgangsmåte:
Varm vann og melk til det er fingervarmt.
Løs opp gjæren i blandingen.
Tilsett olje, salt, sukker og hvetemel og elt sammen til en passe fast og glatt deig.
Dekk bakebollen med plastfilm og sett deigen til heving i ca 40 min (til dobbelstørrelse). 
Del deigen i 6 biter og rull hver bit til en flat bolle.
Legg brødene på et bakepapirkledt stekebrett.
Dekk til og la etterheve i ca 20 min. 
Pensle med sammenpisket egg og dryss på sesamfrø.
Stek i varm stekeovn 225 °C på nederste rille i 12-15 min.
Avkjøl og del i to før hamburger og fyll legges i.

Hamburger !
Bacon !

7 kommentarer:

  1. Takk for det !!
    Så moro da ;) Ganske ny i bloggverden, så det var artig for en amatørkokk !!
    Den smaker godt også!

    SvarSlett
  2. Svar
    1. Du må da ha et utrolig dårlig hjerte hvis denne burgeren gir deg hjerteinfarkt.

      Slett
    2. Dakar liten, har du dårlig hjerte du a? Godt det fins andre mennesker i verden som har helse til å kunne nyte en god burger :)

      Slett
    3. hjerteinfarkt har ikke så mye med svakt hjerte å gjøre, heller med forstyrrelser i blodtilstrømningen til deler av hjerte. de fleste overlever nok likevel etter en slik burger,

      Slett
  3. Jeg er Australsk og det du skriver at ananas, rødbeter, og egg må inkluderes på ingredientslisten i en Aussie Burger er helt riktig!!!

    SvarSlett

Print Friendly and PDF