Entrecote med sesam-poteter, stekte grønnsaker og peppersaus ♪♫


Det viktigste for og få en god biff er å la kjøttet temperere seg i god tid før det stekes!
Godt tilbehør er selvfølgelig også viktig - Anbefaler deg og prøve SESAM POTETER !!
Spis & Nyt !!

  1. Ta kjøttet ut av kjøleskapet.
  2. Kok sausen.
  3. Tilbered og sett potetene i ovn.
  4. Skjær opp grønnsaker.
  5. Stek entrecote, mens biffen hviler steker du grønnsaker og gjør ferdig sausen.
Sesam poteter:
  • Faste poteter
  • Smør og solsikkeolje
  • Sesamfrø
  • Havsalt
  1. Skrell og skjær potetene i 2 cm tykke skiver.
  2. Sett dem i en ildfastform med bakepapir og pensle dem med smeltet smør, blandet med lik mengde solsikkeolje.
  3. Dryss over sesamfrø og havsalt.
  4. Stekes i ovnen i 15-20 minutter på 225 grader.
Entrecote:
  1. Ta kjøttet ut av kjøleskapet 0,5 til 1 time før det skal stekes.
  2. Brun entrecote, på sterk varme i olje og smør. 2-3 min. på hver side.
  3. Krydre med salt & pepper.
  4. Etterstek biffene på lavere temperatur i ca. 3 minutter.
  5. La biffen hvile i 10 minutter.
Stekte grønnsaker:
  • Rødløk
  • Paprika
  • Vårløk
  • Minigulrøtter
  • Bambusskudd
  • Champinjong
  • Soyasaus
  • Salt
  • Pepper
  1. Skjær rødløk, paprika og vårløk i litt store biter.
  2. Stekes i en varm panne med en blanding av smør og olje, sammen med minigulrøtter, 1 box bambusskudd og 1 liten box champinjong.
  3. Krydre med salt, pepper og en liten 'dæsj' soyasaus.
Peppersaus:
  • 1 rød paprika
  • 1 løk
  • 2 Vårløk
  • 1 beger 'Fond du chef' + 5 dl vann
  • Salt & 4 ss pepper
  • ca. 1 dl Creme fraiche
  • Sukkerkulør
  1. Kutt grønnsakene og fres de i en gryte med olje, salt og mye pepper.
  2. Tilsett vann og kjøttfond, la det koke i ca. 20 minutter.
  3. Sil sausen.
  4. Tilsett creme fraiche og la det koke til passe konsistens.
  5. Juster fargen med en dråpe sukkerkulør.
`*.¸.*.✿✿¸.•*¨`*•..¸ღ¸.•*¨`*•..¸✿✿
Sesam-poteter !
Ingredienser
Ingredienser til peppersaus !

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF