16 november 2013

Posjert egg med chorizo ​​og avokado & sharon ๑۩๑


Nå er det nydelig Sharon frukt i butikkene ✿
Sharon ser ut som en liten, oransje tomat og hører til i persimonfamilien.
Persimon, eller kaki som den også blir kalt er en populær frukt i Kina og Japan, hvor også mesteparten av disse fruktene dyrkes.
Kakitreet kommer fra Kina og hører til ibenholtfamilien. Kaki er en av de eldste artene av dyrkede frukttrær, i Kina har arten vært dyrket i mer enn 2000 år. Treet kan bli opp til 10 meter høyt og minner i form om epletrær.
Sharonfrukten er en av de mange persimonsortene som finnes.
Sharon har opprinnelse så sent som på 1980-tallet i Sharondalen i Israel.

God og rask lunch eller kveldsrett !!
 Friskt, salt og syrlig  ♫♪
Du trenger:
  • Fullkorn polarbrød
  • Chorizo
  • Gressløk
  • Avokado
  • Lime
  • Egg
  • Eddik
  • Salt
  • Sharon 

Chorizo ​skjæres opp i passende biter og sprøstekes lett i en varm
stekepanne, uten smør eller olje. Det tar bare noen minutter.
Tilsett litt finhakket gressløk.
Sett dem til side.
Fjern steinen og skallet på en avokado
Knus den lett med en gaffel. Rør inn litt limesaft
 
Porsjert egg:
Kok opp 1 liter vann, tilsett 4 ss edikk og 1 ts salt.
Knekk eggene i en øse (kun ett om gangen)
Legg eggene forsiktig ned i kjelen, vannet skal ikke koke når
du tar eggene i.
Rør forsiktig rundt så eggehviten samler seg rundt plommen.
Posjeres i ca. 4 minutter.
 
Fullkorn Polarbrød er godt til, eller bruk ditt ynglings brød.
Hvis du bruker "vanlig" brød er det godt og la det få ett lite opphold i brødristeren.
Fordel avokado og chorizo ​​på brødet.
Legg egget på toppen. 

Server med Sharon frukt, skåret i skiver.


Kan også serveres som forrett, men bruk da skiver av baguetter eller halve brødskiver.
Pensles med litt olje og stekes under grillen i stekeovn.
250 grader i ca. 5 minutter.
๑۩๑ ๑۩๑ ๑۩๑


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF