24 november 2013

Soppsaus ღ☼


Kjempegod, smaksrik saus
Passer utmerket til biff, viltkjøtt, svinekjøtt og karbonader.

Til 4 porsjoner trenger du:
  • 200 g sopp
  • 1 sjalottløk
  • 1 ts smør
  • 1 ts olivenolje
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 2 dl kjøttkraft/buljong
  • 1 dl kremfløte
  • Sukkerkulør
Fremgangsmåte:
  1. Skjær sopp i biter og brun dem i panna med smør og olje, sammen med finhakket sjalottløk.
  2. Tilsett kraft, salt og pepper, og kok 5-10 minutter, kjør sausen i en foodprosessor eller bruk stavmikser.
  3. Sil sausen og ta den tilbake i kjelen.
  4. Tilsett kremfløte og kok til du får en saus med passe tykk og fin konsistens.
  5. Tilsett noen dråper sukkerkulør, hvis du vil ha den litt mørkere.
  6. Smak til med mer salt og pepper, hvis nødvendig.

Oppskriften til retten på bildet:  Biff med soppsaus 

1 kommentar:

  1. Denne er testet, veldig god!
    Takk for oppskriften, flere må utforskes :)

    SvarSlett

Print Friendly and PDF
Print Friendly and PDF