05 november 2013

Spaghetti Milanese med svinekjøtt ♪♫


Pasta Milanese = Pasta med tomatsaus 

Pasta Milanese, blir ofte servert 19. mars på "Saint Joseph Day".
Saint Joseph var ektefelle til Jomfru Maria og såleldes stefar til Jesu Kristus .
I New Orleans, som var en viktig inngangsport for sicilianske innvandrere i løpet av slutten av det
19. århundre, feirer de 'St. Josefs Day', som en hyllest til skytshelgenen, som de trodde reddet sine forfedre fra hungersnød.
Noen foretrekker å lage tomatsaus med ferske tomater, noen bruker tomater
på boks og enkelte bruker ferdigkjøpt tomatsuppe i pose eller hermetisk.
Pastaen blir ofte servert med svinekjøtt, kylling eller kalvekjøtt i tillegg til tomatsausen.

Her er en oppskrift hvor jeg har brukt hermetiske tomater på boks, soltørkede tomater i olje og stekt indrefilet av svin.
Nyt & Spis !

Til 4 personer:
Ingredienser: 
  • 1 ss olivenolje
  • 1 fedd hvitløk, knust
  • 2 bokser hakkede tomater
  • 2 ss soltørkede tomater i olje, hakket
  • 2 ts balsamicoeddik
  • 1/2 ts salt
  • 800 g indrefilet av svin, delt i 8 medaljonger.
  • 4 ss hvetemel
  • Salt & pepper
  • 2 egg
  • Griljermel eller brødsmuler
  • Basilikum, frisk, hakket
  • 400 g spaghetti
Tomatsaus:
Varm oljen i en panne, og stek hvitløk i noen sekunder.
Tilsett hakkede tomater, soltrøkede tomater og balsamicoeddik.
La det koke i 20 minutter.
  1. Bank svinemedaljongene 1-2 cm tykke.
  2. Hvis du bruker ytrefilet eller annet svinekjøtt, som ikke er like mør som indrefilet, kan du legge medaljongene mellom to lag plastfolie og banke dem med en kjevle.
  3. Bland mel med litt salt og pepper i en bolle, legg egg i en annen og griljermel i en tredje.
  4. Dypp svinekjøtt i mel, deretter egg, deretter griljermel.
  5. Stek svinekjøttet i en varm stekepanne, 3 minutter på hver side, til de er gylne og gjennomstekt.
  6. Hold de varme.

Kok pastaen etter anvisningen på pakken.
Hell av vannet.
Legg pastaen tilbake i kjelen.
Rør inn tomatsaus og hakket basilikum.
Legg pastaen på dype tallerkener med svinekjøttet på toppen.
Pynt med basilikum og spis umiddelbart !!

♪♫ God middag !

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF