22 november 2013

Bakt ørret med fennikel og klementin ♫


Nydelig rett med masse spennende smaker !
Fennikelen har fått ufortjent lite oppmerksomhet i forhold til hvor god den er.
Fennikel har en sterk aromatisk lukt og smaker ganske likt som urteplanten anis.
Lev - Spis - Nyt ♫

Til 4 porsjoner trenger du :
  • 800 g ørretfilet
  • 2 stk klementiner
  • 1 stk stor fennikel
  • 2 stk store sjalottløk
  • 1 beger crème fraîche
  • 1 ts estragon
  • 2 ss gressløk
  • Salt
  • Hvit pepper
Sånn gjør du:
  1. Skjær løk og fennikel i skiver. Stek dem i olje, til de blir blanke og fine.
  2. Tilsett crème fraîche, finhakket gressløk og estragon.
  3. Press saften ut av klementiner og ha i saften. 
  4. La det koke inn i fem minutter.
  5. Smak til med 1ts salt og 1/2 ts hvit pepper.
  6. Fjern skinnet fra ørretfileten, kan ovnsbakes med skinnet på, men jeg foretrekker og fjerne skinnet før jeg tilbereder den.
  7. Del den opp i porsjonsbiter og legg fisken i en ildfast form penslet med litt olje.
  8. Legg på løk og fennikel blandingen.
  9. Legg over aluminiumsfolie.

Stekes i stekeovn på 200 grader i ca. 20 minutter.

Jeg serverte ørreten med grønne asparges, kokt 2-3 minutter
i lettsaltet vann og kokte 'Små Vildmose' poteter fra Danmark.
Smelt litt godt meierismør, hell litt over potetene.
Dryss over litt persille ♫

Denne retten trenger en hvitvin med mye friskhet og litt
sødme. En Tommasi fra Italia kan anbefales

Tommasi Adorato Appassimento 2012


  • Farge: Strågul farge
  • Lukt: Tørket frukt med aprikos og lime.
  • Smak: Fyldig vin med stor fruktighet og aroma.
  • Passer til: Fisk   Lyst kjøtt   Apertiff  
  • Land/distrikt: Italia, Veneto
  • Årgang: 2012
  • Råstoff: Garganega Bianca
  • Innhold: Alkohol 13,00%Sukker: 14,00 g/l Syre: 5,95 g/l
  • Lagringsgrad: Drikkeklar nå, men kan også lagres

  • 
    Ingredienser !

    Ingen kommentarer:

    Legg inn en kommentar

    Print Friendly and PDF