29 november 2013

Risnudler med scampi ♪♫¸♥¸♫♪




En av mine favoritter !
Jeg er glad i asiatiske smaker, scampi og nudler, da er denne retten en fulltreffer !

Kjempereker, tigerreker, kongereker - kjært barn har mange navn, blir også blir kalt scampi !
Scampi er egentlig ett fellesord, som brukes i Norge om sjøkreps, kjempereker og hummerhaler.

Salt, søt, syrlig og bittelitt spicy - som asiatisk mat skal være.
Du trenger til 2 porsjoner:
  • 400 g scampi
  • 125 g risnudler
  • 1,5 ss brunt sukker
  • 1/2 lime, saften
  • 1 ss soyasaus
  • 2 ts fiskesaus, asiatisk
  • 3 ss solsikkeolje
  • 1 ts malt koriander
  • 1 stor rød paprika
  • 2 store sjalottøk
  • 3-4 vårløk
Sånn gjør du:
  1. Rens scampi.
  2. Skjær paprika, sjalottløk og vårløk i passelige biter.
  3. Kok nudler etter anvisning på pakken.
  4. Ha dem over i ett dørslag og skyll med kaldt vann.
  5. Sett dem til side.
  6. Rør sammen brunt sukker, soyasaus, fiskesaus, olje, limesaft og koriander.
  7. Varm opp olje i en panne, stek grønnsakene ett par minutter.
  8. Tilsett scampi, hvis du bruker rå scampi, stek til den skifter farge til rosa, før du tilsetter 'sausen'. Bruker du kokte så tilsetter du 'sausen' med en gang.
  9. Tilsett nudler, bland godt sammen.
  10. Kok ett par minutter til alt er gjennomvarmt.
  11. Strø over friske korianderblader ved servering.
Spis og Nyt ♪♫¸¸♫♪ Ha en fin kveld


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF