Smørbrødkake med reker, kreps & laks


Smörgåstårta, en svensk spesialitet.
Består av tre lag brød med fyll, mye godt mellom lagene -
og rikelig med dekor på toppen 💕

Kan lages i god tid før gjestene kommer, men må oppbevares i kjøleskap.
Denne kaken rekker til 8 personer.

Ingredienser:
18 skiver loff, skjær av skorpen.

Kakefyll:
  • 3 hardkokte egg
  • 400 g reker i lake
  • 200 g krepsehaler i lake
  • 2 poser majones a 165 g
  • 3 dl matyoghurt
  • 4 ss kremost
  • 0,5 kopp hakket dill
  • 1 ss sitronsaft

Garnityr:
  • 200 g kremost -og
  • 1 pose majones blandes sammen.
Pynt:
  • 200 g røkt laks skiver
  • 300 g ferske skrelte reker
  • Sitron
  • Salatblader
  • 6 cherrytomater
  • 2 kokte egg, i skiver
  • 50 g rød lodderogn
  • 1 sitron
  • Dill kvaster.
Forbered kakefyll:
Hell kraften fra kreps og reker (trykk ut vannet).
Hakk kreps og reker grovt og legg det i en bolle.
Kok, skrell og hakk 3 egg (kok 5 egg - 2 skal brukes til pynt)
Bland i majones, matyoghurt, kremost og sitron og rør inn reker, kreps, dill og egg.

Forbered garnityr:
Skrell reker med skall.
Skyll og dele sitron i 12 båter (ta bort steiner)
Del coctailtomater i to.
Del eggene.
Del laks, så du får 12 fine skiver.

Montering av kaken:
  1. Legg 6 loffskiver i et rektangel på et brett eller ett stort kakefat.
  2. Legg på halvparten av reke/krepsefyllet.
  3. Legg på ett nytt lag med brød.
  4. Legg på resten av reke/krepsefyllet.
  5. Dekk med et tredje lag med brød.
  6. Smør på kremen med kremost og majones på og rundt kaken.
  7. Legg salatblader rundt kantene.
  8. Legg 12 biter laks, formet som "rose" i tre rader, 4 på hver rad.
  9. Legg på 12 halve cherrytomater, legg en halvdel på siden av hver lakserose.
  10. Legg på reker og egg.
  11. Legg en sitron båt, dillkvist og 1 ts lodderogn ved siden av hver lakserose.




♪♫¸¸♫♪♪♫¸¸♫♪♪♫¸¸♫♪♪♫¸¸♫♪

Ønsker du smørbrødkake med roastbiff finner du oppskrift her !

Reichsrat von Buhl Riesling Trocken 2012

  • Farge:Middels dyp grønngul.
  • Lukt:Aroma preget av sitrus, eple og litt blomst.
  • Smak:Ung og ren, preg av sitrus, eple og litt mineraler.
  • Passer til:Fisk   Skalldyr   Apertiff  
  • Land/distrikt:Tyskland, Pfalz, Øvrige
  • Årgang:2012
  • Råstoff:Riesling 100%
  • Metode:Skånsom pressing, kaldgjæret, 15 C, i ståltanker. Ikke fat- og
    flaskemodnet før salg
  • Innhold:
  • Alkohol 12,00%Sukker: 8,80 g/lSyre: 7,30 g/l

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF