30 oktober 2013

Indrefilet surret i spekeskinke, ovnsbakte poteter, asparges, cherrytomater & grønn peppersaus ✿⊱╮✿⊱╮


Indrefilet er noe av det møreste kjøttet du kan få,
i hvert fall til en så rimelig pris.
Når man surrer den inn i blant annet spekeskinke, beholder den saftigheten lettere !
Smaskens søndagsmiddag -eller til andre dager, hvor man har fortjent en god middag

Du trenger til 4 porsjoner:
  • 800 g indrefilet av svin
  • 8 skiver spekeskinke
  • Poteter
  • Olje
  • Tomater
  • Asparges
  • Salt
  • Pepper
  • Persille
  • Peppersaus *
Svinefilet:
  1. Gni indrefilet av svin med salt og pepper.
  2. Brun fileten raskt på alle sider i en panne med smør.
  3. Pakk skinkeskiver rundt fileten, og bind hyssing rundt med jevne mellomrom.
  4. Pensle fileten med olje og legg den over i en ildfast form.
  5. Stikk et steketermometer i den tykkeste delen av fileten
  6. Stek på 125 °C til termometeret viser ca. 70 °C. Ca. 20 minutter.
  7. La fileten hvile ca. 20 minutter før den skjæres i skiver.
Vask potetene godt og del i båter.
Legg dem i en liten langpanne og hell på olje.
Dryss over salt og pepper. Kan også tilsette litt friske urter.
Bland godt sammen.
Stek potetene på 225 °C i 20 minutter mens fileten hviler.

Knekk av den nederste delen på aspargesen og kok i lettsaltet vann 3-4 minutter.

Tomater legges i en liten ildfast form, dryss på litt salt og god olje.
Settes inn i ovnen de siste 10 minuttene av steketiden på potetene.

Peppersaus:
  • 4 dl kjøttkraft
  • 2 ss hvetemel
  • 1 ss grønn pepper, frisk eller 1 ts syltet pepper
  • 1 dl kremfløte
  • 2 ss soyasaus
  • Litt salt, smak på sausen først for soyasausen er veldig salt.
Sånn gjør du:
  1. Rist sammen melet med litt kald kjøttkraft, eller litt vann.
  2. Kok opp resten av kraften og visp i jevningen.
  3. Tilsett pepper og la sausen koke minst 5 minutter.
  4. Tilsett fløte og smak til med soyasaus og eventuelt litt salt.

✿⊱╮✿⊱╮ God middag !! ✿⊱╮✿⊱╮ 

Tenuta Carretta Barbera d'Alba ♪♫¸¸♫♪



Middels dyp rød i farge med aroma av kirsebær, urter og krekling.
Land/distrikt: Italia, Piemonte, Øvrige
Årgang: 2009
Råstoff: Barbera
Innhold: Alkohol 13,00% Sukker: 2,00 g/l 
Lagringsgrad: Drikkeklar, ikke egnet for lagring

Ville Gud ha gjort vin så velsmakende, hvis han hadde ønsket å forby den?  ♪♫¸¸♫♪

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF