}); Edels Mat & Vin: Minestronesuppe ♫♪ Google+

mandag 7. oktober 2013

Minestronesuppe ♫♪


Minestronesuppe er en suppe som er basert på kraft av oksebuljong eller grønnsaksbuljong.
Ellers lages suppen tradisjonelt av de ingredienser man har på kjøkkenet, ulike typer grønnsaker og svinekjøtt, samt pasta. I tillegg kommer krydder og parmesan.
Minestronesuppen kommer fra Italia.
Navnet kommer fra minestra, som betyr suppe.

Ingredienser:
Til 6-8 porsjoner:
  • 2 liter vann
  • 2 beger kjøttfond "Fond du Chef" eller kjøttbuljongterninger
  • 3 laurbærblader
  • 1 stor løk
  • 1 squash
  • 2 gulrøtter
  • 2 hvitløksfedd
  • 150 g bacon
  • 200 g fullkorns makaroni
  • 2 bokser hermetiske tomater
  • 2 bokser røde kidney bønner
  • 0,5 sitron
  • Salt og Pepper
  • Parmesan
Fremgangsmåte:
  1. Del baconet i biter og stek det i litt olje i en stor kjele.
  2. Hakk løk og hvitløk og la det få surre litt sammen med baconet.
  3. Ha vann, kjøttfond og laurbærblad og kok opp.
  4. Kutt squash og gulrøtter i terninger og ha dette i.
  5. La det koke i cirka 10 minutter.
  6. Ha i pasta, tomater og bønner. OBS: Bønnene må siles og skylles i kaldt vann, før de tilsettes i kjelen.
  7. La suppen koke i ca. 7 minutter, til pastaen er ferdig.
  8. Smak til med salt, pepper og saften av en halv sitron.
  9. Dryss over litt parmesan ved servering.
Blir suppen for tykk når den har stått en stund, kan du spe den med litt mer kjøttfond.
Server suppen med varme ostesmørbrød
Enkle ostesmørbrød med smør, ketchup, ost og grillkrydder  er godt, men hvis du har lyst på noen supergode ostesmørbrød til, finner du oppskrift  her.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar