13 oktober 2013

Tomatsild ✿⊱


Det finnes like mange oppskrifter på tomatsild, som det finnes mødre 💓
Ingen jul uten mors tomatsild ❤️

Når du kjøper ferdig tomatsild i butikken er erfaringen min at du må lete etter løk. Jeg, personlig synes det er godt med masse løk. De fleste er ganske gode på smak, men ingen av den slår mors hjemmelaget tomatsild 🍅

Jeg bruker kryddersild, som man finner i kjøledisken i denne oppskriften.
Du kan gjerne bruke spekesild, men da bør du vanne den ut i en blanding av samme mengde melk og vann i ca. 2 timer.


Du trenger:
  • 6 stk kryddersild /ca.  500 g
  • 2 stk store gul løk
  • 2 dl rapsolje
  • 2 dl hvitvinseddik
  • 200 g tomatpure
  • 2 dl sukker
  • Pepper
  • Nellik, ca. 20 stk hele nellik
  • 3 stk laurbærblad
  • Frisk dill 
Sånn gjør du:
  1. Varm opp olje, tilsett tomatpure. Kok opp.
  2. Ta kjelen av platen og tilsett sukker, rør til det smelter.
  3. Avkjøles, mens du deler opp kryddersild i passende biter og grovhakk løk.
  4. Tilsett eddik, når tomatsausen er godt avkjølt.
  5. Ha sild, løk, nellik, dill og pepper lagvis i glass.
  6. Hell over tomatsausen og tilsett laurbærblad.
  7. La den ferdige tomtasilden stå kaldt i ett døgn før servering
Står tomatsilden kaldt og du bruker rent bestikk hver gang, så er den holdbar i 3 uker.

Min mor, bestefar og mors fetter i 1938 
Hovdlisætra, Sør-Fron (Oppland)

 ~**~ ~**~ ~**~ ~**~

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF