18 oktober 2013

Pizza med kjøttdeig, løk & sopp ♫♪


Pizza blir vi vel aldri lei av.
Dette er en god gammel 'slager' - litt typisk 80-tall's pizza !
Lørdagspizza med tykk bunn, kjøttdeig, løk og sopp !
Spis & Nyt ♫♪

Pizzabunn:
  • 500 g hvetemel
  • 1 pose pizzagjær
  • 3 dl vann
  • 1/2 dl olje
  • 1,5 ts salt
Sånn gjør du:

  1. Bland mesteparten av hvetemelet med gjæren. 
  2. Tilsett lunkent vann, olje, salt og elt deigen sammen, tilsett nok mel så den blir smidig.
  3. La den heve i 45 minutter.

Pizzafyll:
  • 400 g kjøttdeig av storfe
  • 1 løk
  • 1 liten box sjampinjong
  • 1 box tomatpure
  • 1,5 dl vann
  • 1,5 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 1 ts kajennepepper
  • 4 ts pizzakrydder

Stek kjøttdeigen i stekepannen, smuldre den opp med en gaffel under stekingen.
Ta det over i en kjele.

Hakk løk, stekes gylden i smør, før den tas over i kjelen med kjøttdeig.
Tilsett hermetisert sjampinjong, i skiver. 
Ha i tomatpure og vann. La det koke ca. 15 minutter.
Smak til med krydder.

Kjevl deigen ut på en smurt stekeplate.
Legg på pizzafyll.
Strø over revet ost.

Stekes i stekeovn på 225 grader i ca. 20 minutter ♫♪
Til rykende varm pizza smaker det godt med ruccola, med ett dryss havsalt ღღ



Torres Coronas ♫♪


  • Farge: Dyp rød.
  • Lukt: Preg av røde og mørke bær, hint av urter.
  • Smak: Preg av røde bær, mørke bær og litt urter.(2008)
  • Passer til: Lyst kjøtt   Storfe   Lam og sau  
  • Land/distrikt: Spania, Catalonia, Øvrige
  • Årgang: 2011
  • Råstoff: Tempranillo, Cabernet Sauvignon
  • Innhold: Alkohol 13,50%Sukker: 2,00 g/l Syre: Ukjent
  • Lagringsgrad:Drikkeklar, ikke egnet for lagring


  • Ingen kommentarer:

    Legg inn en kommentar

    Print Friendly and PDF