}); Edels Mat & Vin: Gratinerte Terteskjell med skalldyr ✿⊱ Google+

torsdag 17. oktober 2013

Gratinerte Terteskjell med skalldyr ✿⊱


Lørdags'kos foran radioen på 50-60'tallet,
Fredags'kos, foran tv'n, detektimen med Derrick på 70-80'tallet !
Pusser støv av den i 2013 ✿⊱


Til 8 små Terteskjell:
  • 2 ss smør
  • 2 ss hvetemel
  • 4 dl melk
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts hvit pepper
  • 300 g fiskepudding
  • 200 g renset reker
  • 100 g krespehaler
  • 150 g erter
  • Revet mozzarella
  • Ruccola
  • Frisk dill
  • Sitron
Fremgangsmåte:
  1. Smelt smør i en kjele.
  2. Tilsett hvetemel og rør sammen med en visp. 
  3. Spe forsiktig med melk under visping.
  4. Krydre med salt og  hvit pepper.
  5. La den hvite sausen småkoke i 5 minutter.
  6. Skrell rekene.
  7. Del fiskepudding i biter. 
  8. Ha fiskepudding, reker, krepsehaler og grønne erter i sausen.
  9. Fordel blandingen i skjellene.
  10. Strø over revet mozzarella og gratiner i ovnen på 200 grader i 6-7 minutter.
  11. Serveres på en seng av ruccola.
  12. Legg ved en sitronbåt og pynt med frisk dill 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar