09 oktober 2013

Tortellini med reker ✿⊱╮


Tortellini er en pastaform som opprinnelig kommer fra regionen Emilia Romagna i Italia.
Der serveres den i buljong med ost eller med en ragu eller lignende saus.

I følge en legende skal retten ha blitt skapt i Castelfranco Emilia.
Da Lucrezia Borgia var på en reise der tok hun inn på et vertshus i en liten by. Verten ble
bergtatt av hennes skjønnhet og kunne ikke la være å kikke inn i rommet hennes gjennom nøkkelhullet, men han kunne bare se navlen hennes. Synet inspirerte ham til å skape
tortellinien den natten c",)

Rask, enkel og god pastarett !!
Når rekene er skrelt kan du servere retten i løpet av 10 minutter !!

Til 3 porsjoner:

  • 500 g tortellini (Jeg brukte ferdige, ferske med skinke og ost)
  • 200 g reker, renset
  • 3 dl fløte
  • 1 fedd hvitløk
  • Saften av 1/2 sitron
  • 100 g revet mozzarella
  • Babyspinat
  • Salt og pepper
Sånn gjør du:

  1. Tilbered tortellini som anvist på pakken.
  2. Kok opp fløten sammen med presset hvitløk og sitronsaft.
  3. Sil alt vannet av tortellinien og bland den med fløtesausen og la det koke i 1-2 minutter.
  4. Smak til med salt og pepper.
  5. Server tortellini med babyspinat, revet mozzarella og reker på topppen ✿⊱╮




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF