Biff med soppsaus ღ☼

Krydret ytrefilet med stekt sopp & babyspinat, sukkererter og soppsaus  
Ripasso i glasset ;))♥

Krydre biff med masse biffkrydder.
Stek biff på varm panne med litt olje og godt smør.
Ca. 3 minutter på hver side. 
La de hvile ca. 10 minutter.


Stek sjampinjong i godt smør til de er stekt,
tilsett babyspinat, salt og pepper.
La det surre til spinaten faller sammen, tar bare noen få minutter.

Kok sukkererter i kokende lettsaltet vann 2-3 minutter.

Soppsaus:
  • 200 g sopp
  • 1 sjalottløk
  • 1 ts smør
  • 1 ts olivenolje
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 2 dl kjøttkraft/buljong
  • 1 dl kremfløte
  • Sukkerkulør

Del sjampinjongene og brun dem i panna med smør og olje, sammen med finhakket sjalottløk.
Tilsett kraft, salt og pepper, og kok 5-10 minutter, kjør sausen i foodprosessor eller stavmikser.
Sil sausen og ta den tilbake i kjelen.
Tilsett kremfløte og kok til du får en saus med passe tykk og fin konsistens.
Tilsett noen dråper sukkerkulør, hvis du vil ha den litt mørkere.
Smak til med mer salt og pepper, hvis nødvendig.   

Serveres med fløtegratinerte poteter  ღ☼
-eller hva du selv har lyst på ;)


Dagens vin :
Valpolicella Ripasso Campolieti 2009
Luigi Righetti
Druer : CORVINA, RONDINELLA, MOLINARA
Denne har kraft som en ripasso og smaker av mørke røde bær, krydder og litt kaffe.
Mild og god på smak med en syrlig lang avslutning.

Campolieti Valpolicella Classico Superiore Ripasso 2010/2011


  • Farge:Dyp rød.
  • Lukt:Preg av røde bær og tørket frukt, hint av urter, mandel og vanilje.
  • Smak:Preg av søte røde bær og tørket frukt, svakt bitter ettersmak med streif av vanilje.
  • Passer til:Storfe   Lam og sau   Ost  
  • Land/distrikt:Italia, Veneto, Valpolicella
  • Årgang:2011
  • Råstoff:Corvina, Rondinella, Molinara
  • Innhold:Alkohol 13,50%Sukker: 3,00 g/lSyre: Ukjent




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF