Oreokake ((♥))


Dette er ungdommenes favoritt !

Basert på den berømte amerikanske Oreokjeksen ♫♪
Kaken skal ikke stekes, men tar litt tid å lage, da man må vente litt mellom hvert lag !
Den bør tilberedes dagen før servering. 
Oreokaken er holdbar i 4 dager hvis den oppbevares kjølig 0-4 grader. 

Denne klassiske oreokaken består av en kjeksbunn av oreo og smør, to lag med frisk ostekrem og sjokolademousse. 
Den er veldig mektig så ikke server altfor store stykker.

Den smaker helt herlig


💛 Du trenger til 12-14 kakestykker
  • 450 g oreokjeks
  • 120 g smør
  • 200g Philadelfia kremost naturell
  • 2,5 dl melis
  • 3 dl fløte
  • 2 ss sukker
  • 1 pakke / 100g lys sjokolademousse
  • 2 dl melk
  • (Bringebær + mynte)
  • (Revet sjokolade)
Bunn:

350 g oreokjeks + 120 g smør
  1. Knus kjeks i hurtigmikser, tilsett smeltet smør.
  2. Ha det i en rund kakeform, ca. 23cm med bakepapir i bunn eller sett kantene på en springform på ett kakefat -og tilbered kaken direkte på kakefatet. Den siste løsningen har jeg funnet ut er det enkleste !
  3. Sett bunnen i kjøleskapet i 30 minutter.
Ostekrem:
  1. 1 pk. Philadelifia kremost naturell + 2,5 dl melis blandes i en bolle.
  2. Visp 3 dl fløte, sammen med 2 ss sukker i en annen bolle.
  3. Tilsett osteblandingen i vispet krem, sammen med 50 g hakket oreokjeks.
  4. Ta 2/3 av ostekremen på kakebunnen. 
  5. Sett den i kjøleskapet i 30 minutter.
Sjokolademousse:
Lys sjokolademousse
2 dl melk
50 g hakket oreokjeks
  1. Visp sjokolademousse etter anvisning på pakken og tilsett oreokjeks.
  2. Sett den i kjøleskapet i 30 minutter.
  3. Smør det utover kaken og sett den i kjøleskapet i 30 minutter.
  4. Tilsett resten av ostekremen på kaken og la den godgjøre seg i kjøleskapet! 
  5. Pynt kaken med ønsket pynt, sjokolade eller bær.
Kaken bør lages i god tid før den skal serveres, gjerne dagen før !  

Isabell 3 år


Jenny's konfirmasjon 


Krem & sukker, melis & kremost og knust oreokjeks 
Skal legge på oreokrem på kakebunn
Skal legge på sjokolademousse på kaken
Klar til å legge på det siste laget med orekrem 
Settes i kjøleskapet i minst 5 timer, gjerne natten over !
Nam Nam

♪♫•*¨*•.¸¸¸¸.•*¨*•♫♪ 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF