Sjokolademoussekake basert på den berømte amerikanske Oreokjeksen ♫♪
Den skal ikke stekes, men tar litt tid å lage, da man må vente litt mellom hvert lag !
Den smaker helt herlig ♥
Du trenger:
- 450 g oreokjeks
- 120 g smør
- 1 pakke Philadelfia kremost naturell
- 2,5 dl melis
- 3 dl fløte
- 2 ss sukker
- 1 pakke lys sjokolademousse
- 2-4 dl melk
Bunn:
350 g oreokjeks + 120 g smør
- Knus kjeks i hurtigmikser, tilsett smeltet smør.
- Ha det i en rund kakeform, med bakepapir i bunn.
- Sett bunnen i kjøleskapet i 30 minutter.
Ostekrem:
- 1 pk. Philadelifia kremost naturell + 2,5 dl melis blandes i en bolle.
- Visp 3 dl fløte, sammen med 2 ss sukker i en annen bolle.
- Tilsett osteblandingen i vispet krem, sammen med 50 g hakket oreokjeks.
- Ta 2/3 av ostekremen på kakebunnen.
- Sett den i kjøleskapet i 30 minutter.
Sjokolademousse:
Lys sjokolademousse
2-4 dl melk
50 g hakket oreokjeks
- Visp sjokolademousse etter anvisning på pakken og tilsett oreokjeks.
- Sett den i kjøleskapet i 30 minutter.
- Smør det utover kaken og sett den i kjøleskapet i 30 minutter.
- Tilsett resten av ostekremen på kaken og la den godgjøre seg i kjøleskapet!
Krem & sukker, melis & kremost og knust oreokjeks |
Sjokolademousse og knust oreokjeks |
Skal legge på oreokrem på kakebunn |
Skal legge på sjokolademousse på kaken |
Klar til å legge på det siste laget med orekrem |
Settes i kjøleskapet i minst 5 timer, gjerne natten over ! |
Spis & Nyt ♥ |
♥♥♥ |
Nam Nam ♥ |
Ingredienser med Freia sjokolademousse, skal vispes med 2 dl melk, jeg brukte 2 pakker og 4 dl melk |
![]() |
Ingredienser med Toro sjokolademousse, skal vispes med 3 dl melk. |
♪♫•*¨*•.¸¸♥ ¸¸.•*¨*•♫♪
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar