29 oktober 2013

Oreokake ((♥))


Dette er ungdommenes favoritt !
Sjokolademoussekake basert på den berømte amerikanske Oreokjeksen ♫♪
Den skal ikke stekes, men tar litt tid å lage, da man må vente litt mellom hvert lag !
Den smaker helt herlig



Du trenger:
  • 450 g oreokjeks
  • 120 g smør
  • 1 pakke Philadelfia kremost naturell
  • 2,5 dl melis
  • 3 dl fløte
  • 2 ss sukker
  • 1 pakke lys sjokolademousse
  • 2-4 dl melk

Bunn:

350 g oreokjeks + 120 g smør
  1. Knus kjeks i hurtigmikser, tilsett smeltet smør.
  2. Ha det i en rund kakeform, med bakepapir i bunn.
  3. Sett bunnen i kjøleskapet i 30 minutter.

Ostekrem:
  1. 1 pk. Philadelifia kremost naturell + 2,5 dl melis blandes i en bolle.
  2. Visp 3 dl fløte, sammen med 2 ss sukker i en annen bolle.
  3. Tilsett osteblandingen i vispet krem, sammen med 50 g hakket oreokjeks.
  4. Ta 2/3 av ostekremen på kakebunnen. 
  5. Sett den i kjøleskapet i 30 minutter.

Sjokolademousse:
Lys sjokolademousse
2-4 dl melk
50 g hakket oreokjeks
  1. Visp sjokolademousse etter anvisning på pakken og tilsett oreokjeks.
  2. Sett den i kjøleskapet i 30 minutter.
  3. Smør det utover kaken og sett den i kjøleskapet i 30 minutter.
  4. Tilsett resten av ostekremen på kaken og la den godgjøre seg i kjøleskapet! 
Kaken bør lages i god tid før den skal serveres, gjerne dagen før !  





Krem & sukker, melis & kremost og knust oreokjeks 
Sjokolademousse og knust oreokjeks
Skal legge på oreokrem på kakebunn
Skal legge på sjokolademousse på kaken
Klar til å legge på det siste laget med orekrem 
Settes i kjøleskapet i minst 5 timer, gjerne natten over !
Spis & Nyt 
♥♥♥
Nam Nam

Ingredienser med Freia sjokolademousse, skal vispes med 2 dl melk, jeg brukte 2 pakker og 4 dl melk

Ingredienser med Toro sjokolademousse, skal vispes med 3 dl melk.
♪♫•*¨*•.¸¸¸¸.•*¨*•♫♪ 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF