Calzone med skinke, pepperoni & champinjong a'la Edel ༺♥༻♥༺


Calzone betyr ”bukse” på italiensk. 
Hvorfor innbakt pizza har fått dette navnet vet jeg ikke, 
kanskje fordi du trenger større bukser hvis du spiser for mye av det !


Til 4 stk store calzone trenger du :
Pizzabunn :
  • 600 g hvetemel
  • 1 pose pizzagjær
  • 4 dl vann
  • 1/2 dl olje
  • 1,5 ts salt
Sånn gjør du:
  1. Bland mesteparten av hvetemelet med gjæren.
  2. Tilsett lunkent vann, olje, salt og elt deigen sammen, tilsett nok mel så den blir smidig.
  3. La den heve i 45minutter.
  4. Del deigen i fire emner og kjevl ut runde pizzabunner.
Pizzasaus:
  • 4 store smakstomater 
  • 4 ss tomatketchup
  • 0,5 dl vann
  • 2 ts hvitløk (Gourmet Garden) eller 1-2 fedd hakket
  • Salt & pepper
  • Oregano & Basilikum 
  • 1 ss solsikkeolje
Sånn gjør du:
  1. Skjær tomatene i biter, kok opp tomater, ketchup, vann, hvitløk, tilsett olje og smak til med krydder. 
  2. Kokes i ca. 20 minutter. Bruker du friske urter kan de tilsettes på slutten av koketiden.
  3. Mos den med stavmikser til ønsket konsistens.
Pizzafyll:
  • Kokt skinke i biter
  • Hermetisk champinjong
  • Pepperoni i biter
  • Revet ost
Sånn gjør du det:
  1. Fordel pizzasaus, skinke, pepperoni, champinjong på den ene halvdelen av hver deig og dryss over ost.
  2. Pensle rundt kanten med sammenvispet egg og brett deigen over.
  3. Klem sammen slik at deigen blir tett.
  4. Pensle Calzonene med sammenvispet egg.
  5. Krydre med litt pizzakrydder.
Stekes på 225°C i 20-25 minutter.





Monte Zovo Jairo

  • Farge: Dyp rød.
  • Lukt: Preg av røde bær, krydder og tørket frukt.
  • Smak: Litt utviklet, bløt og umiddelbar stil, streif av sødme.
  • Passer til: Lyst kjøtt   Lam og sau   Svinekjøtt  
  • Land/distrikt: Italia, Veneto, Valpolicella
  • Råstoff: Corvina 40%, Corvinone 30%, Rondinella 20%, Molinara 10%
  • Metode: Tradisjonell vinifikasjon i ståltanker, grunnvinen tilføres tørkede druer for en begrenset annengangsgjæring, 6 md. modning på bunnfallet før tapping.
  • Innhold: Alkohol 13,50%Sukker: 8,00 g/l Syre: 5,60 g/l
  • Lagringsgrad:Drikkeklar, ikke egnet for lagring


  • ༺♥༻♥༺ Ha en fin kveld ༺♥༻♥༺

    Øyeblikkene

    Jeg samler på øyeblikkene
    Holder de opp
    Mot lyset
    Som prismer

    Som dine smil
    Hans gitartoner
    Og ditt ansikt...

    Med opplevelser

    Jeg samler på øyeblikkene
    Der mine egne bilder
    Tatt med egne øyne
    Blir minner

    -nybrottsarbeid-
    Toril Ingeborg Nybrott

    Ingen kommentarer:

    Legg inn en kommentar

    Print Friendly and PDF