10 oktober 2013

Bakt kolje med soyasmør & reker ♫♪


Denne retten smaker helt nydelig !!
Her har jeg brukt kolje, men alle typer hvit fisk kan erstatte koljen.
Utrolig rask, lettlaget rett.
Hvor sunn den er, med smørsausen kan jo diskuteres, men den smaker himmelsk.
Lev - Spis - Nyt  ♫♪


Ingredienser:
  • 200 g koljefilet per person
  • 50 g renset reker per person
Skrell reker.
Bak koljefilet, uten skinn og ben i stekeovn ved 180 grader i ca. 20 minutter.

Saus til 4 personer:
  • 3 store plommetomater
  • 4 sjalottløk
  • 2 ss gressløk
  • 4 dl smør
  • 2 ss soyasaus
  1. Del plommetomat og ta ut kjernen. Skjær opp i terninger.
  2. Grovhakk sjalottløk og finhakk gressløk.
  3. Varm opp smør og tilsett soyasaus, tomat, sjalottløk og gressløk.
  4. Tilsett reker helt til slutt.

Hell sausen over torsken og server med amadine poteter ♫♪

Amarone della Valpolicella   

er en italiensk, tørr rødvin. Tradisjonelt lages den av tørre druer fra CorvinaRondinella og Molinara. Den ble klassifisert som Denominazione di Origine Controllata i desember 1990.

Amarone della Valpolicella DOC er en av de fineste italienske vinene. Den kommer fra Veneto i distriktet Valpolicella, like nord for Verona. Amarone har blitt produsert i lang tid, men har først de siste årene oppnådd sin store popularitet. Vinen produseres helt eller delvis av tørkede druer (se passito) som noen ganger også får bli angrepet av edelråte. Dette gjør at vinen blir alkoholsterk og fyldig. Til forskjell fra den klassiske recioton får Amarone gjære helt ut og blir dermed tørrere. En Amarone kan ikke ha mindre enn 14 % i alkoholinnhold og må lagres minst i tre år før den selges. Restsukkerinnholdet kan ikke være høyere enn 15 gram/liter.

Lær av regnet, min venn.
Det er alltid en dråpe igjen.
Ole Paus
 ♫♪

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF