}); Edels Mat & Vin: Posjert egg med reke- og sjampinjongsaus Google+

fredag 11. oktober 2013

Posjert egg med reke- og sjampinjongsaus

Verdens eggdag i dag 11. Oktober ♫ღ ♫

Få andre matvarer er forunt å ha sin egen, verdensomspennende organisasjon!
De 45 medlemslandene i ”The International Egg Commission,”
har bestemt at den andre fredagen i oktober hvert år skal være ”Verdens eggdag”
Du trenger til 2 porsjoner:
Reke- og sjampinjongsaus
  • 100 g sjampinjong
  • 3 ss smør
  • 4 ts hvetemel
  • 2 ½ dl matfløte
  • 2 ts hakket gressløk
  • 250 g reker
Sånn gjør du:
  1. Skjær soppen i terninger. 
  2. Smelt smøret i en gryte. Ha i soppen og la den steke noen minutter.
  3. Dryss mel over soppen og rør det inn. Spe med fløte. La sausen få koke ca. 5 minutter.
  4. Vend til slutt inn hele eller hakkede reker og hakket gressløk. 
  5. Smak til med salt og pepper.
  6. Rekene kan fort bli seige under oppvarming, så vent med og tilsette dem til eggene er ferdig.
  7. Kok opp en kjele med 1 liter vann, tilsatt 1ts salt og 4ss eddik. 
  8. Skru ned varmen slik at vannet holder seg varmt, men ikke boblekoker.
  9. Knekk ett og ett egg opp i en øse eller en kopp og senk eggene ned i det kokende varme vannet. 
  10. Forsøk å få hviten til å samle seg mest mulig rundt eggeplommen.
  11. Ta eggene opp etter ca. 5-6 minutter.

Smør godt smør på et stykke ristet brød. 
Ta på litt salat. 
Legg på saus og egget på toppen -og ett lite dryss salt.

Ha en fin dag !!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar