12 oktober 2013

Biff med HOT brokkoli c",)


Har du prøvd og steke brokkoli før ?? Kan anbefales !!
Stekes i olje, sammen med chili og hvitløk !
Spis & Nyt !

Pommes Noisettes:
Kjøpte ferdige pommes noisettes  c",)
200 grader varmluft i ca. 20 minutter, rist litt på pannen underveis.

Sopp & løk:
  • Sjampinjong
  • Grov pepper
  • Soyasaus
  • Sitron (saften)
  • Olje
  • Løk
Sånn gjør du:
  1. Kutt sjampinjongen i skiver og stek i litt olivenolje. 
  2. Dryss over pepper og hell over noen dråper soyaolje og sitronsaft. 
  3. Når sjampinjongene er brune settes de til side.
  4. Kutt løken i tynne skiver og stek den til den er gylden før du setter den til side.

Brokkoli:
  • 1 bunt brokkoli i biter
  • 3 fedd finhakket hvitløk
  • 1 rød chili, fjern frøene
  • 2 ss olje
Sånn gjør du:
  1. Varm opp olje, ha i opphakket chili og finhakket hvitløk.
  2. Tilsett brokkoli, og rist rundt slik at oljen fordeler seg. 
  3. Vent en liten stund til brokkolien blir litt brun i kantene. 
  4. Hell over en kopp vann, sett på lokk og damp i ca. 3 minutter.

Biff:
  1. Ta biffen, jeg brukte ytrefilet ut av kjøleskapet 30-45 minutter før de skal stekes.
  2. Stek på sterk varme i en blanding av olje og smør, stek ca. 3 minutter, til du ser blodet pipler opp på den ene siden, snu og stek den andre siden.  Når blodet pipler opp -er den medium stekt.
  3. La den hvile. 
Legg løk og sjampinjong i pannen rett før servering slik at det blir varmt.

Peppersaus:
  • 1 rød paprika
  • 1 løk
  • Vårløk
  • Creme fraiche
  • 1 dl konsentrat av oksekraft
  • 5 dl vann
  • Salt  
  • 4 ss pepper
Sånn gjør du:
  1. Kutt grønnsakene og fres de i en gryte med olje, salt og mye pepper.
  2. Tilsett oksekraft, la det koke i ca. 20 minutter. Sil sausen.
  3. Tilsett creme fraiche og la det koke til passe konsistens





Vespa Barbera d'Asti 2012


  • Farge: Dyp blårød.
  • Lukt: Preg av røde og mørke bær, hint av blomst og mandel.
  • Smak: Ung og preget av modne mørke bær, lett bitter ettersmak.
  • Passer til: Lyst kjøtt   Ost   Svinekjøtt  
  • Land/distrikt: Italia, Piemonte, Barbera d'Asti
  • Årgang: 2012
  • Råstoff: Barbera 100%
  • Metode: fatlagret. Tradisjonell vinifikasjon i ståltanker, maserasjonstid:
  • Innhold: Alkohol 13,50%Sukker: 0,50 g/l Syre: 6,10 g/l
  • Lagringsgrad: Drikkeklar nå, men kan også lagres

  • Denominazione di origine controllata er en italiensk kvalitetsbetegnelse
    for vin og matvareprodukter.

    Vespa-kusinene
    Hvem kjenner ikke Vespa-vinen med de fire småjentene på femtitalls-scooteren?

    Ha en romantisk aften ღ

    Ingen kommentarer:

    Legg inn en kommentar

    Print Friendly and PDF