Gulasj er mest kjent som
nasjonalretten til Ungarn, men Ungarn og Østerrike har vært i
union og deler noen mattradisjoner, derfor vil Østerrike også ha noen 'aksjer' i gulasj.
Navnets egentlige betydning er «
gjetermat» og består av finskåret oksekjøtt i krydret saus.
Jeg serverte gulasjen med en nydelig potet og selleripuré og ett dryss frisk persille.
God middag ☆҉.¸.•❥•♪♫⁀°♡ღ
Til 4 porsjoner trenger du:
- 800 g høyrygg, renskåret for fett og bein
- 2 stk løk
- Stekesmør
- 2 ss paprikapulver
- 1 ts eddik
- 3 dl vann
- 1 ts salt
- 1 ts pepper
- 1 ts karve
- 2 ss frisk hakket oregano
- 2 fedd hvitløk, presset
- 2 røde paprika
- Persille
Sånn gjør du:
- Skjær kjøttet i biter. Hvis du bruker høyrygg er det en god del fett og hinner på den. Kjøp ca. 1200 g, da du må regne med en del avskjær.
- Skrell løk og grovhakk den.
- Surr løken i stekesmør i en stor tykkbunnet kjele til den er blank.
- Tilsett kjøttet og la det surre litt. Kjøttet skal ikke være stekt, med litt brunet, noe som gir enn bedre smak på gryta.
- Tilsett de øvrige ingrediensene, utenom paprikaene og la gryta småkoke i 2 timer eller til kjøttet er mørt.
- Rens paprika og skjær den i biter. La den koke med de siste 10 minuttene.
Potet & selleripuré:
- 300 g sellerirot
- 600 g poteter
- 4 ss godt smør
- 2 dl kremfløte
- Salt
- Pepper
Fremgangsmåte:
- Skjær potet og selleri i terninger.
- Kok dem i vann til de blir møre.
- Sil av vannet og mos grønnsakene.
- Tilsett smør og fløte og bland alt godt sammen.
- Smak til med salt og pepper.
Villa Puccini 2010
- Varetype:Rødvin
- Land/distrikt:Italia, Toscana, Øvrige
- Årgang: *)2010
- Passer til:
- Farge:Middels dyp rød.
- Lukt:Aroma med preg av røde bær og morell, hint av røyk og vanilje.
- Smak:Ren og umiddelbar, preg av røde bær, urter og tre.
- Råstoff:Sangiovese 90%, Merlot 10%
- Metode:Membranpressede druer, temp.kontr. gjæring, gjennomgått malolaktisk gjæring. 12 md. lagring i store slavonske fat.
- Innhold:Alkohol 12,50%Sukker: 2,00 g/lSyre: 5,00 g/l
- Lagringsgrad:Drikkeklar, ikke egnet for lagring
- Produsent:Villa Puccini
 |
Koker gulasj og potet -og selleripure ♫ |
 |
Spis & Nyt ♫♪ |
 |
Gulasj fra Østerrike ♫♪ |
 |
Ingredienser ♫♪ |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar