Stikkelsbær minner meg om barndommen ♥
Husker bestemor og bestefar på Lørenskog hadde en hage full av stikkelsbærbusker.
Hoppet ut av bilen -og bort til disse merkelige tornebuskene med de 'hårete' bærene, godt var det
ikke, -men det var noe nytt for meg -og alt nytt er spennende.
Stikkelsbær er i slekt med rips og solbær, men mye større og henger ikke i klaser.
De kommer opprinnelig fra Kaukasus og det vestlige Afrika, og man begynte med å dyrke dem frem i Norden fra 1600-tallet. Stikkelsbær kan variere noe i utseende. Fasongen kan være rund, men også noe avlang og skallet varierer fra nesten glatt til håret. Stikkelsbær finnes både som grønne, gule, røde og purpurfarget og smaken er søt og litt syrlig.
Nå har jeg fått nydelig stikkelsbærsyltetøy fra Løiten AS
Fra 1936 hadde Løiten Brænderi AS en omfattende produksjon av kvalitetsprodukter innen saft, syltetøy, cider og gelèer under varemerket "Løiten". I folks bevissthet ble varemerket "Løiten" ensbetydende med den ypperste kvalitet. Løiten AS er et firma som ivaretar og fører videre varemerkene innenfor de tradisjonelle produktene til tidligere Løiten Brænderi AS.
Løiten på facebook - link her
Hjemmesiden med nettbutikk finner du her.
Nå har jeg fått nydelig stikkelsbærsyltetøy fra Løiten AS
Fra 1936 hadde Løiten Brænderi AS en omfattende produksjon av kvalitetsprodukter innen saft, syltetøy, cider og gelèer under varemerket "Løiten". I folks bevissthet ble varemerket "Løiten" ensbetydende med den ypperste kvalitet. Løiten AS er et firma som ivaretar og fører videre varemerkene innenfor de tradisjonelle produktene til tidligere Løiten Brænderi AS.
Løiten på facebook - link her
Hjemmesiden med nettbutikk finner du her.
Stikkelsbærsyltetøy er godt å spise rett på brødskiven, sammen med noen gode oster og valnøtter
eller som fyll i kaker og paier.
Stikkelsbærsyltetøy er også kjempegodt til svinekjøtt, det testet jeg ut i dag med en egenkomponert oppskrift !
Moro og eksperimentere med gode råvarer -og resultatet ble en smakfull rett med mør svinefilet,
en av verdens beste poteter, gode grønnsaker og en fantastisk saus !
Salt - søtt og litt syrlig ♫♫
Du trenger til 4 porsjoner:
- Sesampoteter *
- 800 g indrefilet av svin
- 1 stk rød chili
- 1 stk grønn squash
- 4 stk vårløk
- 12 stk små tomater
- 4 ss stikkelsbærsyltetoy
- 3 dl kjøttkraft
- 2 ts maizena
- 3 ss soyasaus
- Stekeolje
- Meierismør
- Salt
- Pepper
Sånn gjør du:
- Forbered først sesam potetene.
- Ta svinefileten ut av kjøleskapet, 1/2 time før den skal stekes.
- Renskjær den for hinner.
- Krydre svinefileten med salt og pepper.
- Varm opp stekepannen og stek indrefileten på sterk varme i en blanding av smør og olje, til den blir fint brunet på alle sider.
- Ta den opp og legg den tilside.
- Tilsett kjøttkraft (jeg brukte vann og ett beger kjøttfond) stikkelsbærsyltetøy og soyasaus i samme panne som du stekte svinefileten i.
- Jevn sausen med maisennamel utrørt i litt kaldt vann, og smak til med salt og pepper.
- Finhakk chili, skjær squash og vårløk i biter. Tomatene kan være hele.
- Tilsett grønnsakene i sausen, legg fileten over.
- Ha på lokk og la det hele trekke ca. 15 minutter eller til kjøttet har nådd en temperatur på 70 grader.
- La svinefileten hvile i 10 minutter, før den skjæres i skiver.
Sesampoteter:
Er du heldig og bor i Oslo, Akershus eller Bergen og Hordaland kan du få syltetøy fra
Løiten, sammen med ferske brødvarer og dagens aviser, levert på døren hver morgen.
Morgenlevering kan bestilles her.
Syltetøyet kommer nok i noen dagligvare butikker etter hvert.
- Faste poteter
- Smør
- Solsikke -eller rapsolje
- Sesamfrø
- Havsalt
- Skrell og skjær potetene i 1,5 cm tykke skiver.
- Sett dem i en ildfastform med bakepapir og pensle dem med smeltet smør, blandet med lik mengde olje.
- Dryss over sesamfrø og havsalt.
- Stekes i ovnen i 25-30 minutter på 225 °
Er du heldig og bor i Oslo, Akershus eller Bergen og Hordaland kan du få syltetøy fra
Løiten, sammen med ferske brødvarer og dagens aviser, levert på døren hver morgen.
Morgenlevering kan bestilles her.
Syltetøyet kommer nok i noen dagligvare butikker etter hvert.
Poteter klare til steking ! |
Grønnsaker |
Stikkelsbærsyltetøy ! Veldig godt, inneholder også noen hele bær. |
Svinefileten skal etterstekes i 15 minutter på lav varme ! |
Sesam poteter klare til servering ! |
Svinefilet med stikkelsbær a'la Edel ♫♫ |
Ingredienser |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar