23 februar 2016

Pølselapskaus med 'det som var i grønnsaksskuffen' !!


Ordet «lapskaus» kommer fra engelsk 'lobscouse'.
'Lob' betyr klump og 'couse' betyr rett. Oversatt blir det da 'klumpete rett' !!

Lapskaus er enkelt og lage, man tar litt kjøtt og grønnsaker, kutter de opp i biter og koker det sammen i en kjele med litt kraft eller buljong.

Rydd i kjøleskapet du også, kanskje du finner nok til en middag. 
Er du, som meg finner du litt ymse i fryseren også. X-antall poser med 'halvspiste' frosne grønnsaker, to kjøttkaker og en kotelett, som jeg aldri kommer til å spise. 
Men, jo da - 

'Ny husregel'   
RESTELAPSKAUS FØRSTE MANDAG HVER MÅNED 🍅#spisoppmaten 💪

Rotgrønnsaker kan blir 'litt slappe', skrell dem og legg dem i kaldt vann -se om dem kommer seg. 

Det er ikke mulig og mislykkes med lapskaus -alt er lov !


Jeg fant, jeg fant til 6 porsjoner:
  • 6 stk poteter
  • 4 stk gulrøtter
  • 1 chili
  • 1 rødløk
  • 1/2 squash
  • 1 paprika
  • 1/2 purre
  • En bit kålrot
  • 500 g wienerpølse
  • 2 ts provencekrydder
  • 3 ss soyasaus
  • ca. 12 dl kjøttkraft (eller vann og 3 stk grønnsaks -eller kjøttbuljongterninger eller fond)
  • Salt
  • Pepper
  • Frisk persille
Sånn gjør du:
  1. Skjær opp grønnsaker i passende biter. 
  2. Grovhakk rødløken og skjær purre i ringer.
  3. Del pølsene opp i passende biter.
  4. Kok kjøttkraft. 
  5. Tilsett poteter, gulrøtter, rødløk, purre, kålrot, chili og provencekrydder. La det koke i ca. 15 minutter eller til grønnsakene begynner og bli møre. 
  6. Tilsett paprika, squash og pølser og la det småputre i ca. 5 minutter.
  7. Smak til med soyasaus, salt og pepper.
  8. Dryss over frisk persille ved servering.
Alle ingrediensene er kuttet opp !
Kok først rotgrønnsakene !


Ingredienser !

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF