Ørret - Aure - Salmo trutta, er en fiskeart i laksefamilien.
Den varierer mye i farge og størelse. På grunn av ulikt levevis skjelner man mellom ferskvannsørret og sjøørret, men all ørret forplanter seg i ferskvann.
Ørret er nydelig matfisk med en flott rødfarge og marmorert kjøtt.
Jeg serverte fisken med Amadine poteter, en 'selskapspotet' som kan serveres med skallet på. Amadine poteten kommer opprinnelig fra Andesfjellene i Sør-Amerika, hvor den har vært dyrket
i ca. 3000 år.
Her er oppskriften på en perfekt ørret-middag ♥
I glasset: Allram Hasel Alte Reben Grüner Veltliner 2014Jeg serverte fisken med Amadine poteter, en 'selskapspotet' som kan serveres med skallet på. Amadine poteten kommer opprinnelig fra Andesfjellene i Sør-Amerika, hvor den har vært dyrket
i ca. 3000 år.
Til 4 porsjoner:
- 600 g poteter
- 800 g ørretfilet, uten skinn og bein
- Rapsolje
- Salt
- Pepper
- 3 stk sjalottløk
- 2 ss smør
- 1 ½ dl hvitvin
- 3 dl fiskebuljong (utblandet)
- 2 dl lettmelk
- 2 ss mazena
- 1 potte frisk basilikum
- 2 stk hjertesalat
- 16 stk små tomater
- 2 fedd hvitløk
- Olje
- Maldon salt
- Begynn med å koke poteter.
- Fortsett med sausen.
- Legg ørret i en oljesmurt ildfast form, pensle ørreten med olje.
- Krydre med salt og pepper og stek den i stekeovn på 200 °C i ca 15 minutter.
- Stek tomatene sammen med fisken.
- Tilsett basilikum i sausen og damp hjertesalaten.
- Surr finhakket sjalottløk i litt smør til den blir myk.
- Tilsett hvitvin og fiskebuljongen og kok inn til væsken halveres.
- Tilsett melk, kok opp.
- Rør ut maizena i litt vann og tilsett den i sausen og la det småkoke i 1 minutt.
- Basilikumen grovhakkes og tilsettes sausen etter den er kokt.
Tomater stekes i en liten smurt ildfast form sammen med fisken.
Finhakk hvitløk og dryss det over tomatene.
Dryss over Maldon salt og drypp over litt olje.
Hjertesalat deles i to på langs og legges i en kjele med litt kokende vann.
Legg på lokk og damp den 1 minutt.
Legg på lokk og damp den 1 minutt.
Allram Hasel Alte Reben Grüner Veltliner 2014
Varetype: Hvitvin
Karakteristikk: Fylde:Friskhet:Sødme:
Hjertesalat ♥ |
Tomater ♥ |
Lager basilikumsaus med hvitvin ♥ |
Klar til servering ♥ |
Spis & Nyt ♥ |
Ingredienser |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar