Helt herlig, litt annerledes fiskegrateng med poteter - ALT I EN FORM - med gode smaker !
Denne gratengen tar det litt tid å forberede, må koke poteter og rotgrønnsaker på forhånd,
men det blir utrolig godt da !!
Retten er lavFODMAP vennlig hvis du kutter ut griljermelet og kun heller over litt smeltet smør.
Alternativ kan du lage griljermel selv, ved å kjøre tørt lavFODMAP vennlig brød i en blender.
Du trenger til 4 porsjoner:
- 600 g torskefilet, uten skinn og bein
- 2 stk gulrot
- 80 g sellerirot
- 0,5 stk purre, kun det grønne hvis du føler lavFODMAP diett
- 400 g skrelte poteter
- 1,5 ss grov sennep
- 2 stk egg
- 2 ss smør
- 2 ss griljermel/brødsmuler
- Salt
- Pepper
- Gressløk, frisk
- Persille, frisk
- Sett stekeovnen på 200 °C.
- Skrell poteter, skjær dem i biter og kok dem møre.
- Skjær gulrot, sellerirot terninger og purre i ringer.
- Skjær torskefilet i biter.
- Kok opp vann med salt, ha i gulrot og sellerirot og la grønnsakene koke i ca. 5 minutter. Tilsett purre, la det koke videre ett par minutter og hell av kokevannet.
- Hell kokevannet av poteten og mos den grovt sammen med grov sennep.
- Ha grønnsaker og egg i potetmosen og bland det raskt og godt sammen.
- Smak til potetblandingen med salt og pepper.
- Smelt smør i en liten kjele og og rør inn griljermel.
- Vend fisken forsiktig inn i potetmosen og ha det over i en smurt ildfast form.
- Hell smør og griljermel over formen og stek gratengen i stekeovnen i ca. 25 minutter.
- Dryss over hakket gressløk og persille ved servering.
Server gjerne retten med salat og tomater.
Hell litt smeltet smør over retten, når du har lagt den på tallerken, hvis du ikke teller kalorier.
Grønnsaker og fisk skåret i biter ✿ |
Potetmos med grønnsaker, egg og sennep, smakt til med salt og pepper. Klar til å røre inn fisken ✿ |
Klar til steking ✿ |
Klar til servering ✿ |
Spis & Nyt ✿ |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar