11 februar 2016

Kyllinggryte med gulrøtter & krydder ✿


En god, enkel, smakfull hverdagsmiddag med en god dose sterke krydder.
Klar til servering på 20 minutter !

Gryten inneholder sunne gulrøtter, som gir oss masse vitamin A.
Server kyllinggryten med gul ris. 
Bruk gjerne fullkornsris, som inneholder mye mer fiber og vitaminer enn 'polert' ris.
God middag

Du trenger til 4 porsjoner:
  • 4 kyllingfileter
  • 2 ss smør
  • 3 gulrøtter
  • 1 stk paprika
  • 1 ts salt
  • 2 fedd hvitløk
  • ½ ss tomatpuré
  • 1 ts malt ingefær
  • 1 ts tandoori masala
  • 1 ts gurkemeie, til gryta
  • 1 ts chilipowder
  • ½ dl vann
  • 2 dl Lett Crème Fraîche 
  • Basilikum
  • Ris til 4 porsjoner
  • 1,5 ts gurkemeie, til risen
Sånn gjør du:
  1. Kok gul ris.
  2. Skjær kyllingfilet i strimler.
  3. Riv gulrøtter på ett rivjern.
  4. Skjær paprika i terninger.
  5. Smelt smør i en gryte eller stor stekepanne med høye kanter og brun kyllingen litt sammen med raspet gulrot. Trenger ikke steke det så veldig godt, bare brunes for å få frem smakene. Krydre med salt.
  6. Tilsett tomatpuré og surr videre ett par minutter.
  7. Tilsett paprika, finhakket/revet hvitløk, malt ingefær, tandoori masala, gurkemeie, chilipowder, vann og crème fraîche. La det småkoke i 10 minutter.
  8. Dryss over hakket basilikum ved servering.
Gul ris:
Skyll gjerne risen ett par ganger i kaldt vann først, da blir den luftigere.
Kok ris etter anvisning på pakken, men tilsett 1,5 ts gurkemeie i kokevannet til 4 porsjoner ris.

Middagen er servert i løpet av 20 minutter !

Ingredienser

☆҉.¸.••♪♫⁀°♡ღ God middag¸☆´ •♪♫¸.✿´´¯`•.¸¸. ི

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF