En god, enkel, smakfull hverdagsmiddag med en god dose sterke krydder.
Klar til servering på 20 minutter !
Gryten inneholder sunne gulrøtter, som gir oss masse vitamin A.
Server kyllinggryten med gul ris.
Bruk gjerne fullkornsris, som inneholder mye mer fiber og vitaminer enn 'polert' ris.
God middag ✿
Du trenger til 4 porsjoner:
- 4 kyllingfileter
- 2 ss smør
- 3 gulrøtter
- 1 stk paprika
- 1 ts salt
- 2 fedd hvitløk
- ½ ss tomatpuré
- 1 ts malt ingefær
- 1 ts tandoori masala
- 1 ts gurkemeie, til gryta
- 1 ts chilipowder
- ½ dl vann
- 2 dl Lett Crème Fraîche
- Basilikum
- Ris til 4 porsjoner
- 1,5 ts gurkemeie, til risen
- Kok gul ris.
- Skjær kyllingfilet i strimler.
- Riv gulrøtter på ett rivjern.
- Skjær paprika i terninger.
- Smelt smør i en gryte eller stor stekepanne med høye kanter og brun kyllingen litt sammen med raspet gulrot. Trenger ikke steke det så veldig godt, bare brunes for å få frem smakene. Krydre med salt.
- Tilsett tomatpuré og surr videre ett par minutter.
- Tilsett paprika, finhakket/revet hvitløk, malt ingefær, tandoori masala, gurkemeie, chilipowder, vann og crème fraîche. La det småkoke i 10 minutter.
- Dryss over hakket basilikum ved servering.
Skyll gjerne risen ett par ganger i kaldt vann først, da blir den luftigere.
Kok ris etter anvisning på pakken, men tilsett 1,5 ts gurkemeie i kokevannet til 4 porsjoner ris.
Kok ris etter anvisning på pakken, men tilsett 1,5 ts gurkemeie i kokevannet til 4 porsjoner ris.
Ingredienser |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar