12 februar 2016

Avslørte bondepiker fra Løiten ♫♫

Inneholder produktplassering !



Dagens dessert er inspirert av 👉 Tilslørte bondepiker
en dessert som består av flere lag med eplemos, krem og kavring.

Her har jeg byttet ut kremfløte med kesam -og lagd en god kanelkrem, som passer fortreffelig
til bær og frukt. Eplemos er erstattet med kjempegodt syltetøy fra 👉 LØITEN, jeg brukte solbær- og aprikossyltetøy, to smaker som passer godt sammen.


Bruk gjerne rester av tørre kaker eller kjeks. 
Knuste havreflarn passer godt til denne retten.

Ett annet alternativ er og blande knust kavring med sukker og kanel brune det lett med meierismør i en stekepanne. Jeg brukte karamellpinner i dag.




Til 4 porsjoner trenger du:
  • 80 g karamellpinner eller havreflarn
  • 3 dl kanelkrem *
  • 4 ss aprikossyltetøy
  • 4 ss solbærsyltetøy
  • Sitronmelisse
Sånn gjør du:
  1. Lag kanelkrem og sett den i kjøleskapet.
  2. Knus kakene til smuler.
  3. Anrett kanelkrem, kakesmuler og syltetøy lagvis i porsjonsglass.
  4. Pynt med sitronmelisse, hvis du har.
Kanelkrem:
  • 3 dl kesam
  • 1/2 dl melis
  • 1 ts vaniljesukker
  • 1 ts kanel
Sånn gjør du:
  1. Bland alle ingrediensene godt sammen.
  2. La sausen stå og trekke kjølig minst 1 time før servering.

Fra 1936 hadde Løiten Brænderi AS en omfattende produksjon av kvalitetsprodukter innen saft, syltetøy, cider og gelèer under varemerket "Løiten". I folks bevissthet ble varemerket "Løiten" ensbetydende med den ypperste kvalitet. Løiten AS er et firma som ivaretar og fører videre varemerkene innenfor de tradisjonelle produktene til tidligere Løiten Brænderi AS.

Hjemmesiden finner du 👉  her.

Klar til servering !
Spis & Nyt ♫♫

Knuste karamellpinner, kanelkrem og syltetøy

Ingredienser

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF