01 februar 2016

Kjøttform med kinakål !


En herlig hverdags-middag ! Fiks ferdig på 40 minutter.
Ovnsrett igjen her altså - rask og enkel - med god kryddersmak !!
Kinakål er kål, ikke salat !!
De milde og søte smakstonene i kinakålen kommer virkelig til sin rett når den varmes.

Kinakål kommer som navnet tilsier, opprinnelig fra Kina.
I Europa har den vært dyrket fra midten av 1900-tallet og den dyrkes også i Norge.
Du får tak i kinakål hele året. Den norske sesongen er fra mai til januar, ellers importeres den hovedsakelig fra Portugal.
I Kina blir den som regel brukt i wok og dampet i varmretter, men i Norge er den ikke så ofte å se i varmretter. 'Ola Nordmann' bruker den som regel i salater. Den er god rå også, særlig i råkostsalat,
men enda bedre varmebehandlet.

Prøv gjerne denne retten med dampet kinakål : Dampet kinakål med urtesaus & reker


Du trenger til 4 porsjoner:
  • 1 stk kinakål
  • 400 g kjøttdeig 
  • Stekesmør
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 stk gul løk
  • 1 ts spisskummen, malt
  • 1 ts cajennepepper
  • 400 g hermertiserte tomater grovhakkede 
  • 1 ss tomatpurè
  • Salt
  • 1 box Crème fraiche (Gjerne lett utgaven, den ble litt mektig)
  • 2 dl revet ost
  • Friske urter til pynt, ikke nødvendig
Fremgangsmåte:
  1. Forvarm ovnen til 200°C.
  2. Skjær kinakål i strimler og forvell den 2 minutter i kokende lettsaltet vann. 
  3. La vannet renne godt av. 
  4. Stek kjøttdeig i varm panne med litt smør. 
  5. Hakk løk og finhakk/riv hvitløk.
  6. Tilsett spisskummen, cajennepepper, tomatpurè, finhakket løk og hvitløk og stek videre et par minutter.
  7. Rør inn hermetiske tomater og la kjøttblandingen koke i 5-10 minutter.
  8. Smak til med salt.
  9. Legg kål og kjøttsaus lagvis i en ildfast form. 
  10. Bland sammen crème fraîche og revet ost og legg blandingen på toppen av formen.
  11. Stekes i stekeovn på 200°C i 30 minutter.
  12. Dryss over friske, grovhakkede urter hvis du har. Jeg brukte koriander og persille.
Server retten med godt brød og gjerne noen små gode tomater !

Tips: Kan gjerne lage retten med Crème fraiche lett varianten.
Montering av kjøttform med kinakål !
Nesten klar til steking, legger på Crème fraiche, blandet med revet ost
Klar til servering
Spis & Nyt !

Ingredienser, mangler tomatpurè (den 'snek' seg unna :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF