Ovnsrett igjen her altså - rask og enkel - med god kryddersmak !
De milde og søte smakstonene i kinakålen kommer virkelig til sin rett når den varmes.
Kinakål kommer som navnet tilsier, opprinnelig fra Kina.
I Europa har den vært dyrket fra midten av 1900-tallet og den dyrkes også i Norge.
Du får tak i kinakål hele året. Den norske sesongen er fra mai til januar, ellers importeres den hovedsakelig fra Portugal.
I Kina blir den som regel brukt i wok og dampet i varmretter, men i Norge er den ikke så ofte å se i varmretter. 'Ola Nordmann' bruker den som regel i salater. Den er god rå også, særlig i råkostsalat, men enda bedre varmebehandlet.
Prøv gjerne denne retten med dampet kinakål → Dampet kinakål med urtesaus & reker
Sånn gjør du:
I Europa har den vært dyrket fra midten av 1900-tallet og den dyrkes også i Norge.
Du får tak i kinakål hele året. Den norske sesongen er fra mai til januar, ellers importeres den hovedsakelig fra Portugal.
I Kina blir den som regel brukt i wok og dampet i varmretter, men i Norge er den ikke så ofte å se i varmretter. 'Ola Nordmann' bruker den som regel i salater. Den er god rå også, særlig i råkostsalat, men enda bedre varmebehandlet.
Prøv gjerne denne retten med dampet kinakål → Dampet kinakål med urtesaus & reker
- 1 stk kinakål
- 400 g kjøttdeig
- Stekesmør
- 2 fedd hvitløk
- 1 stk gul løk
- 1 ts spisskummen, malt
- 1 ts cajennepepper
- 400 g hermertiserte tomater
- 1 ss tomatpurè
- Salt
- 300g Crème fraiche lett eller lettrømme
- 2 dl revet ost
- Friske urter til pynt, ikke nødvendig
- Forvarm ovnen til 200°C.
- Del kinakål i strimler og forvell den i 2 minutter i kokende lettsaltet vann. La vannet renne godt av.
- Stek kjøttdeig i varm panne med litt smør.
- Hakk løk og finhakk/riv hvitløk.
- Tilsett spisskummen, cajennepepper, tomatpurè, finhakket løk og hvitløk sammen med kjøttdeigen og stek videre ett par minutter.
- Rør inn hermetiske tomater og la kjøttblandingen koke i 5-10 minutter. Smak til med salt.
- Legg kål og kjøttsaus lagvis i en ildfast form.
- Bland sammen crème fraîche/lettrømme og revet ost og legg blandingen på toppen av formen.
- Stekes i stekeovn på 200°C i 30 minutter.
- Dryss over friske, grovhakkede urter hvis du har. Jeg brukte koriander og persille.
- Server retten med godt brød og gjerne noen små gode tomater !
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar